Acasă Politic Cele patru greseli in cazul zapezilor comise de Guvernul

Cele patru greseli in cazul zapezilor comise de Guvernul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul a comis patru greseli in cazul situatiei privind inzapezirile. A fost o „jonglerie” cu codurile meteorologice, iar starea de alerta a fost instituita prea tarziu, a declarat prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, intr-o conferinta de presa.

Predoiu a sustinut ca Guvernul nu a reusit sa gestioneze situatia din ultimile zile, fapt pentru care „soferii s-au revoltat pe drum, vor sa calce legea, si asta inseamna ca s-a ajuns la o exasperare”.

„Avem o dubla problema: pe de o parte situatia din teren, si pe de alta parte lipsa de corectitudine, de onestitate a Guvernului, care nu recunoaste deschis pe unde sunt probleme si nu informeaza transparent cum si cu ce intervine pentru a le da acestor oameni garantia, certitudinea, ca in orele care urmeaza situatia se va ameliora (…) Am vazut o adevarata jonglerie cu codurile de diverse culori, jonglerie mediatica ce are un singur scop, sa acopere incompetenta Guvernului Ponta”, a declarat Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a afirmat ca Guvernul a comis patru greseli.

„A fost luat pe nepregatite, desi are la dispozitie prognoze meteo, desi s-au cheltuit bani cu tot felul de sisteme, Guvernul totusi nu poate sa previna populatia cu privire la astfel de situatii, la limita starii de urgenta (…) A doua greseala: Guvernul nu a coordonat nici de aceasta data autoritatile din subordine. Am vazut ca s-au inchis autostrazi, apoi s-au deschis, si din nou s-au inchis, intre timp oamenii ramanand blocati pe aceste autostrazi, in nameti. Trei, au declarat codurile fara legatura uneori cu situatia din teren. Spre exemplu, la Bucuresti caderile de zapada nu au fost atat de abundente, abundenta a fost insa lenea primariei. Patru, au declarat astazi stare de alerta, dar e tarziu, oamenii au avut deja de suferit. Daca existau aceste conditii care impuneau starea de alerta, trebuia declarata mai repede (…) Trebuie sa anticipezi si pe baza datelor pe care le ai sa declari starea de alerta, nu post factum, nu dupa ce oamenii raman in nameti”, a sustinut Predoiu.