Acasă Life Dezvoltare Personala Cele OPT caracteristici ale unui parinte codependent!

Cele OPT caracteristici ale unui parinte codependent!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Termenul de codependent este imaginea unei relatii sentimentale abuzive. Intr-o relatie de codependenta parinte – copil, aceasta codependenta este destul de dificil de detectat. Iata cateva semne care te vor ajuta sa recunosti o asemenea relatie mult mai usor:

8. Parintele codependent are o mentalitate de victima

Cu totii ne confruntam cu obstacole in viata, dar parintele codependent considera ca alte persoane din viata lui, in special copii lui, le datoreaza penitenta pentru greselile comise impotriva sa. Adesea, acest lucru se manifesta prin comportamente menite sa declanseze vina in interiorul copilului, de a castiga simpatia acestuia prin acest tip de comportament si in ultima instanta de a modifica comportamentul copilului intr-un mod prin care lucrurile vor putea fi corectate, de cele mai multe ori in avantajul parintelui. Acesta este momentul in care apar problemele in respectiva relatie. In loc sa se descurce cu propriile sale traume si probleme intr-un mod sanatos, cum ar fi auto-reflectia si acceptarea responsabilitatii, parintele codependent isi muta atentia asupra copilului si cere despagubiri pentru greselile comise de acesta.

Despagubirile pot lua mai multe forme. De foarte multe ori parintele va trai viata prin intermediul vietii pe care o traieste copilul sau. De exemplu, un tata ii va cere fiului sau sa exceleze in sport pentru a compensa pentru propria sa lipsa de atleticism din copilarie. In cazul in care copilul prezinta semne si tendinte de a urma propria sa cale, parintele se va folosi de manipulare pentru a-l aduce intr-o stare de conformitate cu propriile sale pareri si dorinte.

CITESTE MAI MULT PE: e-dimineata.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos