Acasă Cultura Cinemagia Cele mai tari masti din filme

Cele mai tari masti din filme

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arata cool sau inspaimantator, dau puteri neimaginate purtatorului sau ii protejeaza identitatea, ori pur si simplu contribuie la imaginea de baieti rai… In oricare dintre cazuri, sunt cu adevarat memorabile.

Iata o lista a celor mai impresionante masti:

1. Masca lui Bane (The Dark Knight Rises, 2012)

„Bane e un om chinuit de durerile ranilor suferite cu mult timp in urma”, sustine Nolan, iar Masca elibereaza un gaz anestezic ce ii face durerea suportabila, astfel incat sa fie capabil de lupta. Senzatia de ferocitate combinata cu inteligenta pe care o transmit ochii personajului lui Tom Hardy este surprinzatoare, chiar daca gura apare acoperita pe toata durata filmului.

2. Masca lui Loki (The Mask, 1994)

Masca reuseste sa-l transforme pe Jim Carrey cel obisnuit intr-un Jim Carrey cu pielea verde, si cu o elasticitate de personaj de desen animat. Insa Masca il transforma in personajul Masca numai noaptea (dupa cum Loki insusi, zeu din mitologia nordica, era un zeu al noptii). La rasarit, atunci cand protagonistul merge la culcare, Masca se va scoate singura. Masca ii va mai conferi purtatorului puterea lui Loki insusi (zeu nordic al haosului).

3. Masca lui Guy Fawkes (V for Vendetta, 2005)

E ceva rar pentru protagonistul unui film in general sa poarte o masca, si este si mai neobisnuit ca acesta sa nu si-o scoata niciodata, nici macar la final. Insa V, eroul mascat, a reusit sa devina o legenda in scurt timp chiar si in afara ecranului, figura lui mascata devenind simbolului grupului Anonymous in timpul demonstratiilor membrilor acestuia impotriva cenzurii ACTA.


4. Masca lui Lord Vader (Star Wars)

Cu siguranta cea mai celebra masca din istoria filmului, Masca lui Lord Vader a fost gandita initial de catre Ralph McQuarrie ca o parte din costumul spatial al lui Vader, si nu ca un accesorii permanent. Brian Muir i-a construit masca lui Vader inspirat de ideea lui McQuarrie. Actorul Sebastian Shaw (1905-1994), foto, l-a portretizat pe Vader fara masca in filmul din 1983, Return of the Jedi.

 

5. Masca criminalului din seria Scream

Este una din mastile celebre intr-un gen in care mastile sunt numeroase. Forma mastii Ghostface – figura de fantoma – este patentata de catre Fun World: arata ca o „fantoma in suferinta”. Masca Ghostface a fost inventata pentru Halloween-ul ’91-’92 de catre Brigitte Sleiertin de la Fun World, fiind parte a unei serii de masti numite Fantastic Faces (Figuri fantastice), Masca devenind apoi singura identitate a eroului negativ din seria Scream (voce – Roger L. Jackson).

6. Masca lui Predator

Masca lui Predator este complexa si contine un sistem video care e adaptat vederii in infrarosu – deci a surselor de caldura din jur. De asemenea, Masca ii permite sa vada mediu din jur intr-un spectru complet diferit. Tehnologia lui Predator e suficient de avansata incat Masca ii permite sa vada in raze X si sa identifice boli precum cancerul, sa detecteze vibratiile batailor inimii sau sa urmareasca tinte precum in Alien vs. Predator sau in Predators.

7. Masca lui Hannibal

Botnita nu este doar o masca pe fata lui Hannibal Lecter, una infricosatoare intr-adevar, ci efectiv e facuta sa il impiedice sa atace oamenii si sa le manance fata, chiar daca nu il va impiedica pentru mult timp. Insa Lecter va lua si o alta masca – fata paznicului pe care Hannibal (Anthony Hopkins) si-o va lua pentru a putea evada.

8. Masca lui Batman

Dintre toate filmele cu supereroul mascat, Batman Begins ilustreaza poate cel mai reusita varianta a coifului-masca al justitiarului. E drept, Batman nu e singurul supererou mascat (sa ne gandim la Spiderman), dar coiful-masca a devenit marca personajului, indiferent ce actor s-ar fi aflat in spatele lui. De-a lungul filmelor din serie, avatarurile coifului, e drept, s-au imbunatatit cu protectii suplimentare, cum ar fi aparatul de socuri electrice sau de gaz paralizant, astfel incat coiful sa nu poata fi inlaturat, plus tot felul de gadget-uri electronice si de antene high-tech, si totusi forma originala a acestuia nu s-a schimbat niciodata. Mai putin lungimea urechilor, care in unele variante apar mai lungi si mai ascutite.