Acasă Stirile zilei Cea mai veche poseta din lume are 4500 de ani

Cea mai veche poseta din lume are 4500 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai veche poseta din lume a fost descoperita in Germania si se pare ca posesoarea sau posesorul sau avea un simt al modei extrem de dezvoltat pentru Epoca de Piatra, sustin cercetatorii.

Excavatoarele dintr-un sit arheologic de langa Leipzig au descoperit mai mult de 100 de dinti de caine aranjati unul langa celalalt intr-un mormant care dateaza din 2500 – 2200 i.Hr., scrie National Geographic.

Arheologul Susanne Friedrich sustine ca dintii decorau partea exterioara a unei genti si ca pielea care certifica faptul ca este vorba de o geanta a disparut, lasand numai decoratiunile-dintii de caine.

Poseta este un obiect foarte special, pentru ca este prima de acest fel descoperita si pe cat este ea astazi de rara si neobisnuita, pe atat de comuni erau dintii de caine, folositi in diferite obiecte decorative, atat cele pentru parul femeilor si barbatilor, dar si in coliere.

„Se pare ca era un obiect la moda”

spune un reputat arheolog german, Harald Staueble, explicand ca doar in mormintele foarte speciale au fost descoperite obiecte decorative.