Acasă Sanatate Cele mai puternice remedii pe care le gasesti la tine in bucatarie!

Cele mai puternice remedii pe care le gasesti la tine in bucatarie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este sezonul racelilor si gripelor, iar in acest caz primul drum nu este cel de la farmacie. Fiecare dintre ar trebui sa se uite in propria bucatarie pentru a rememora leacurile din batrani.

Alice Popescu, medic primar medicina familiei, subliniaza proprietatile fiecarui aliment.

Echinaccea. „Echinaccea are efect imunostimulator si imunomodulator, adica stimuleaza capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor. In general, acestea sunt sub forma de pastile, dar exista si sub forma de tinctura care se recomanda in doze destul de mari, de 30 de picaturi”

Usturoiul si ceapa. „In Roma Antica, soldatilor romani le erau date ratii de usturoi si ceapa tocmai pentru efectul anti-infectios”, povesteste doctorita. Un alt leac impotriva ra- celii invatat de la bunica sunt cataplasmele cu ceapa si usturoi lasate peste noapte langa pat. Mirosul te ajuta sa lupti impotriva infectiei, scrie doctorulzilei.

Uleiul de oregano. Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietatile sale de a distruge bacterii: „Uleiurile volatile au efect anti-infectios, anti-bacterial, anti-fungic. Toate plantele care contin cantitati mari de uleiuri volatile au acest efect anti-infectios. La fel este si in cazul maghiranului si al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor”, spune medicul.

Mierea. Mierea are efect antiseptic si „se foloseste la pastrarea alimentelor pentru a inhiba cresterea bacteriilor”, adauga specialistul. Legenda lui Alexandru cel Mare, spune ca trupul lui a fost conservat in miere, atunci cand a fost adus in tara de origine. De asemenea, mierea si la- maia sunt remedii folosite pentru rosul in gat. Taie cateva bucatele de lamaie si pune-le in 2-3 lingurite de miere. Consuma o lingurita din acest amestec o data la cateva ore si las-o sa-si faca efectul.

Ghimbirul. „Ghimbirul, la fel ca uleiul de oregano, contine cantitati mari de ulei volatil si este foarte sanatos”.

Cartoful. „Cartoful este mai degraba un emolient, decat un antibiotic. Acesta se foloseste in infectii cutanate si in tratamentul furunculelor, dar efectul este acela de a favoriza spargerea si evacuarea colectiei purulente. Inmoaie tesuturile si reduce inflamatia”. Pentru ameliorarea racelii se foloseste o metoda din popor – se iau cativa cartofi cruzi, se pun intr-un tifon si se leaga in zona gatului peste noapte. Tusea ar trebui sa se linisteasca.