Acasă World Cele mai importante descoperiri arheologice! Vor revolutiona istoria Asiei Video

Cele mai importante descoperiri arheologice! Vor revolutiona istoria Asiei Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologi din Cambodgia au gasit mai multe orase medievale nedocumentate pana acum, nu departe de orasul-templu Angkor Wat, dezvaluiri ce promit sa revolutioneze intelegerea istoriei Asiei de sud-est, scrie The Guardian.

Arheologul australian Damian Evans, ale carui descoperiri vor fi publicate in Jurnalul Stiintei Arheologice luni, va anunta ca scanarea cu laser printr-o tehnologie de ultima ora a revelat mai multe orase cu o vechime intre 900 si 1.400 de ani sub solul padurii tropicale, unele dintre ele rivalizand ca marime cu capitala Cambodgiei, Phnom Penh, noteaza hotnews.

Unii experti apreciaza ca recent analizatele date – culese in 2015 in timpul celui mai extensiv studiu aerian realizat vreodata intr-un proiect arheologic, ce a acoperit 1.901 km patrati – arata ca orase colosale, dens populate, au constituit cel mai mare imperiu de pe Pamant in perioada sa de glorie, in secolul 12.

„Sunt orase intregi dedesubtul padurii despre care nimeni nu stia ca sunt acolo”, a spus Evans.

Studiul include o serie de descoperiri importante, inclusiv un sistem elaborat de alimentare cu apa ce a fost realizat cu sute de ani inainte de perioada in care istoricii credeau ca a aparut.

Se preconizeaza ca descoperirile vor pune la indoiala teoriile actuale prvind modul in care imperiul Khmer s-a dezvoltat, a dominat regiunea si a intrat in declin in secolul 15, inclusiv rolul schimbarii climei si aprovizionarii cu apa in acest proces.

Expertii din lumea arheologiei considera ca sunt cele mai importante descoperiri arheologice din ultimii ani.