Acasă Sanatate Cele mai eficiente plante care te pot scoate din starea de anxietate!

Cele mai eficiente plante care te pot scoate din starea de anxietate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Terapiile pe baza de plante sunt uimitor de populare iar interesul farmaciilor pentru ele este in crestere pentru ca au devenit foarte cunoscute si acceptate de toata lumea. In 2008, statisticianul Patricia M. Barnes de la Centrul National de Statistica Sanitara si colegii sai au declarat ca aproape 20% dintre copiii si adultii din SUA au folosit un medicament pe baza de plante pe parcursul anului trecut. Anul acesta, potrivit unor experti, se pare ca procentul s-a dublat. Potrivit Truth Theory o echipa condusa de medicul David M. Eisenberg de la Harvard Medical School a stabilit ca utilizarea  plantelor pentru probleme fizice si psihice, inclusiv anxietate, a crescut cu 380 la suta in ultimii sapte ani.

CANNABIS

Cannabisul are proprietati neuroprotectoare foarte puternice cu o capacitate incredibila reglare a comportamentului emotional si poate fi cea mai fiabila planta medicinala disponibila ca tinta terapeutica pentru tratarea anxietatii sau a tulburarilor depresive. Un studiu efectuat pe soareci arata faptul ca beta-cariofilena poate fi utila in tratarea anxietatii si depresiei.

VALERIAN

Radacina valeriana este un derivat dintr-o planta originara din Europa si Asia, folosita de mii de ani ca remediu pentru diverse afectiuni. Se spune ca radacina valeriana are un impact asupra disponibilitatii neurotransmitatorilor GABA in creier. GABA este un neurotransmitator in sistemul nervos central responsabil pentru reglarea si, in special, pentru inhibarea activitatii neuronilor creierului. GABA in exces promoveaza relaxarea si reduce nivelul de stres. Din acest motiv, radacina valeriana este cunoscuta drept sedativ. Valerian este foarte eficienta in eliminarea stresului si insomniilor provocate de stres.

MIERE

Substantele nutritive din miere produc un efect calmant, mai ales atunci cand sunt luate in cantitati semnificative. Mierea poate fi, de asemenea, amestecata cu o bautura potrivita pentru un somn bun.

BALSAM DE LAMAIE

Potrivit unor studii, balsamul de lamaie este bun pentru atenuarea tulburarilor de anxietate si de dispozitie in cazul omului. In ultimii cinci ani, efectele puternice de relaxare ale balsamului de lamaie au tot fost documentate de catre oamenii de stiinta din intreaga lume. Aceste studii confirma ceea ce practicienii in plante stiau deja, si anume ca balsamul in combinatie cu alti agenti din plante este eficient in conditii de stress si anxietate. Intr-un studiu efectuat pe voluntari sanatosi, cei care au luat extracte standardizate de balsam de lamaie au fost mai calmi si mai alerti decat cei care au luat un placebo.

FLOAREA PASIUNII

Sedativul natural amelioreaza anxietatea ocazionala si atacurile de panica usoare. Floarea pasiunii este o vita de vie lemnoasa care are boabe mici asemanatoare fructelor Granadilla. Florile viu colorate si portiunile supraterane ale Florii Pasiunii sunt folosite pentru a obtine compusi medicinali care relaxeaza sistemul nervos central si promoveaza echilibrul emotional. In Statele Unite, Floarea Pasiunii este clasificata ca GRAS (Generally Recognized as Safe) de catre Adminisratia Mancarii si a Medicamentului.