Acasă Sanatate Cele mai eficiente arme de atac 100% naturale impotriva gripei si racelii

Cele mai eficiente arme de atac 100% naturale impotriva gripei si racelii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virusii patogeni care invadeaza organismul pot provoca infectii virale. Acesti microbi se ataseaza de celulele sanatoase, ceea ce poate declansa o infectie. Exista mii de tulpini diferite de virusi care pot provoca diferite boli.

Din pacate, virusii au capacitatea de a se adapta mediului lor, facand acesti microbi mai rezistenti la  medicamentele existente. Cel mai bun mod de a lupta impotriva unei infectii virale este vaccinarea. Dar odata ce infectia se instaleaza, trebuie sa iei medicamente antivirale. In afara medicamentelor, puteti intari tratamentul prin administrarea unor remedii naturale. Acestea sunt unele dintre remediile care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul tau iarna aceasta:

1. Usturoi

Usturoiul este mai mult decat o planta culinara. Usturoiul contine proprietati antibiotice, antibacteriene si antivirale puternice. Usturoiul este utilizat pentru a trata o varietate de infectii, inclusiv tusea comuna, gripa si piciorul atletului. Mai multe studii au fost efectuate pentru a confirma beneficiile uimitoare ale usturoiului. Usturoiul protejeaza organismul impotriva virusilor patogeni in timp ce intareste sistemul imunitar. Poate fi luat in stare proaspata sau sub forma de tablete sau capsule. Unele studii sustin, de asemenea, ca proprietatile antivirale ale usturoiului sunt atat de puternice, incat rivalizeaza cu cele ale medicamentelor fara prescriptie medicala

2. Socul

Socul este o planta folosita in tratamentele populare din Europa si din Marea Mediterana din anul 460 i.Hr. Aceasta planta medicinala este utilizata pentru a intari sistemul imunitar, astfel incat organismul sa devina rezistent la virusii obisnuiti. Socul este plin de antioxidanti care protejeaza impotriva virusilor, inclusiv virusul herpes simplex.

Un studiu publicat in Biblioteca Nationala de Medicina din S.U.A. a constatat ca aceasta planta contine angenti antivirusi puternici care protejeaza impotriva diferitelor tulpini de virus gripal. Un studiu separat a constatat ca ingredientul activ al socului –sambucol – protejeaza impotriva diferitelor virusuri. Acesti virusi includ gripa B, gripa sezoniera, gripa aviara si H1N1 sau gripa porcina.

3. Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt face mult mai mult decat sa reduca congestia nazala si a pieptului. Reduce oboseala si vindeca racelile obisnuite si tusea. Studiile arata ca uleiul de eucalipt contine puternici agenti antibacterieni, antivirali si antibiotici care intaresc sistemul imunitar. Componentele sale active – qercetin, hyperoxid si acidul tanic – sunt dovedite a fi singure si eficiente in tratarea bronsitei, zinuzitei si infectiilor urechii. Aceste substante chimice, de asemenea, amelioreaza congestia toracica in timp ce impiedica bacteriile sa prospere in cavitatea nazala.

Datorita versatilitatii sale, exista mai multe moduri de a lua ulei de eucalipt si de a vindeca infectiile virale. Puteti aplica uleiul local in zona afectata, puteti adauga cateva picaturi in apa de baie sau diluat si administrat intern.

Sursa