Acasă World Cele mai bine pazite secrete ale lumii! Bautura preferata de multi romani...

Cele mai bine pazite secrete ale lumii! Bautura preferata de multi romani cu formula magica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ciuda eforturilor depuse de cercetatori din toate domeniile, istoria a reusit sa tina bine ascunse multe dintre secretele sale.

Bineinteles ca acest lucru nu i-a impiedicat pe curiosi sa emita numeroase ipoteze si terorii, mai mult sau mai putin fanteziste. La un moment dat, “The New York Times Magazine” a publicat o lista selectiva a acestora, oferind si cea mai plauzibila varianta explicativa pentru fiecare din ele.

Formula “magica” a Coca-Cola

Americanul John Pemberton, parintele acesteia, a ajutat-o sa se “nasca” in anul 1886. in 1888 si-a vandut inventia companiei “AsA Candler”.De la inceputul producerii faimoasei “licori” racoritoare si pana in zilele noastre, reteta a ramas un secret bine pazit. Se stie ca unul dintre ingredientele originale – cocaina – nu mai face parte din compozitia actuala.

Producatorii spun ca magia este, de fapt, o anumita combinatie chimica, denumita “Merchandise 7X”, prezenta pe eticheta Coca-Cola, sub numele de “arome naturale”. Cativa cercetatori au lansat ipoteza ca “7X” ar indica o combinatie de uleiuri esentiale din citrice, coriandru si scortisoara insa, din pacate, ingredientele care dau originalitatea bauturii nu au fost niciodata aflate sau divulgate.

Ritualurile initierii in “Cosa Nostra”

Legenda spune ca membrii inspaimantatoarei “Cosa Nostra” nu aveau acces in organizatie decat dupa ce urmau ritualurile unei initieri secrete. Multa vreme mafioti interogati de politie, si chiar inalte oficialitati, au negat cu vehementa existenta Mafiei, cu atat mai mult aceea a unor ceremonii de initere. insa, cativa agenti care au lucrat sub acoperire au facut o descoperire de senzatie. Au inregistrat, in secret, o ceremonie oficiata de seful mafiei din New England in anul 1989.

in timpul ritualului, viitori membri au depus un juramant in limba italiana, dupa care li s-a insemnat degetul aratator, totodata fiind arsa si imaginea sfantului protector al familiei. Expertii considera ca aceasta este doar una din modalitatile de initiere in mafie dar, oficial, nu s-a recunoscut nimic.

Vocea din umbra sau “Deep Throat”

Supranumit “Deep Throat”, acest personaj misterios care a stat la baza unei aparitii enigmatice in cunoscutul serial “Dosarele X”, a dezvaluit importante informatii in interiorul serviciilor secrete americane. Daca mai traieste, sau nu, nimeni nu stie insa putinele persoane care l-au cunoscut au spus ca vor dezvalui identitatea informatorului abia dupa moartea acestuia.

“Zona 51″

Baza militara aeriana de la Nellis (cca 130 km N-V de Las Vegas), a fost construita initial pentru testarea avionului american de spionaj U-2. Prin anul 1989, un anume Bob Lazar, care sustinea ca a fost angajat in “Zona 51″, a declarat ca acolo se petreceau lucruri ciudate, printre care si construirea unei nave spatiale impreuna cu… extraterestrii. Zvonuri despre o conspiratie intre guvernul American si fiinte extraterestre existau de multa vreme, insa declaratia lui Lazar a fost prima …oficiala.
Guvernul American a recunoscut existenta “Zonei 51″ in urma unui proces, dar in continuare toate informatiile sunt pazite cu strasnicie.

“Omul-Umbrela”

Imaginile surprinse pe pelicula chiar inaintea asasinarii celui mai tanar presedinte, J.F. Kennedy arata cum, langa masina acestuia, un individ a deschis o umbrela. Pentru unii, gestul oarecum ciudat nu putea fi decat un semnal, mai ales ca a precedat prima impuscatura. Ironia sortii a fost ca importantul martor a fost una dintre putinele persoane care au disparut ca prin farmec, nemaifiind de gasit pentru investigatii. insa, in 1978, un agent de asigurari, Louis Steven Witt, din Dallas, a declarat ca este chiar “Omul Umbrela?, asa cum fusese botezat misteriosul personaj.

in cazul in care el a fost “Omul-Umbrela”, ceva din declaratiile sale nu s-a legat. Witt a spus ca in timp ce statea langa masina prezidentiala, umbrela sa era inchisa, cu toate ca fotografiile arata ca personajul avea umbrela deschisa. inca un mister nedezlegat…

Secretele dosarelor lui J.Edgar Hoover

in timpul lungii perioade de conducere a FBI, celebrul J.Edgar Hoover a intocmit o serie de dosare ultrasecrete, la care nimeni nu avea acces. Dupa ce a murit, Helen Gandy, secretara sa, a distrus toate acele fisiere, declarand ca nu erau decat inregistrari financiare si corespondenta personala.

Ca prin minune, un dosar pe care era scris “oficial si confidential” a scapat. Dosarul continea informatii explozive despre multe personalitati ale epocii. Fapt care a condus la ideea ca si celelalte dosare contineau informatii la fel de valoroase, daca nu chiar mai senzationale. Helen Gandy, singura persoana care putea lamuri acest mister, a pastrat tacerea pana la capat, noteaza efemeride.