Acasă Sanatate Cele 14 beneficii ale zerului in alimentatia oamenilor!

Cele 14 beneficii ale zerului in alimentatia oamenilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6. Mareste rezistenta organismului la efort si stres

Zerul contine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros in tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres.

7. Combate anemia

Un tratament de o luna, in care se bea cite o jumatate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.

8. Adjuvant in infectia cu HIV

Un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Astfel, nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinsi de aceasta boala cumplita, a crescut cu 32%, rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteza.

9. Combate insomnia

Zerul este bogat in aminoacidul L-triptofan, care poate ajuta la imbunatatirea frunctiilor cognitive in cazul persoanelor stresate si care a fost asociat cu scaderea starilor de insomnie.

10. Previne osteoporoza

Proteinele din zer imbunatatesc absorbtia calciului si ajuta la prevenirea osteoporozei.

11. Scade tensiunea, ajuta ficatul si rinichii

Tot zerul activeaza un protector al celulelor numit glutation, care neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Studiile arata ca zerul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Zerul imbunatateste functionarea rinichilor si a ficatului, stimuleaza tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizeaza functionarea sistemului nervos, ajuta in cazurile de reumatism, hipertensiune, imbunatateste circulatia sanguina, previne aparitia aterosclerozei.