Acasă Stirile zilei Justitia Victor Ponta a ajuns in fata Instantei! Inalta Curte judeca primul termen...

Victor Ponta a ajuns in fata Instantei! Inalta Curte judeca primul termen din dosarul Turceni-Rovinari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un premier in functie este trimis in judecata. Primul termen in dosarul lui Victor Ponta si Dan Sova este judecat, luni, de magistratii instantei supreme. Premierul este acuzat de fals, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala.

Victor Ponta este judecat pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat in dosarul Turceni-Rovinari. In acelasi dosar este judecat si fostul ministru Dan Sova.

Judecatorul de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie va verifica, luni, incepand cu ora 12.00, masurile asiguratorii si preventive din dosarul Rovineri-Turceni, in care Victor Ponta a fost trimis in judecata.

De asemenea, soarta politica a lui Victor Ponta se decide astazi in cadrul PSD.

PSD se va intruni in sedinta Comitetului Executiv National, care ar urma sa decida „soarta” premierului Victor Ponta, dupa trimiterea acestuia in judecata.

Duminica, Liviu Dragnea s-a intalnit cu mai multi lideri ai PSD, la final spunand ca au fost discutate detalii tehnice si de organizare pentru sedinta Comitetului Executiv National de luni, relateaza Mediafax.

„Am cerut secretarului general ca saptamana aceasta, pana azi, sa pregateasca documentele pentru CEx-ul de maine, unde trebuie sa adoptam data Congresului, regulamentul de organizare a scrutinului universal, pentru ca presedintele PSD va fi ales de toti membrii. De asemenea, propunerile de modificare a Statutului, care trebuie sa fie adoptate intai in CEx, apoi prezentate in Congres”, a precizat duminica Dragnea.

Cea mai importanta decizie va fi insa legata de situatia lui Victor Ponta in fruntea Guvernului. Liviu Dragnea spunea ca premierul are in continuare sprijinul partidului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos