Cap Limpede

Fotogalerie

Cele 13 carti ale lui Gabriel Garcia Marquez care iti pot schimba perceptia despre viata! FOTO

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a murit la varsta de 87 de ani. Presedintele columbian Juan Manuel Santos declarase cu o zi inainte ca scriitorul suferea de o „pneumonie”, care se afla „sub control”, si nu de un cancer limfatic, asa cum anuntase presa din Mexic.

Garcia Marquez s-a nascut pe 6 martie 1927, in localitatea columbiana Arataca.

Romancier, autor de proza scurta, dar si jurnalist si activist, renumit pentru angajamentele sale politice foarte ferme, care se evidentiau mai ales prin articolele sale de presa extrem de critice la adresa liderilor politici sud-americani, Gabriel Garcia Marquez a fost recompensat in 1982 cu PREMIUL NOBEL pentru literatura.

In acel an, comitetul Nobel l-a premiat pentru „romanele si nuvelele sale, in care fantasticul si realismul se combina intr-un univers al imaginatiei foarte bogat, reflectand viata si conflictele unui intreg continent”.

„Gabo”, cum il numeau cu afectiune cititorii din America Latina, este unul dintre cei mai semnificativi scriitori din secolul al XX-lea.

„Am inceput sa scriu din intamplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten ca generatia mea era capabila sa produca scriitori; apoi am cazut in capcana de a scrie mai departe din placere, iar mai tarziu, in alta capcana, si anume, ca nimic nu-mi placea mai mult pe lume decat sa scriu”, spunea scriitorul.

Va prezentam mai jos 13 dintre cele mai bune carti ale lui Gabriel Garcia Marquez:

13. A trai pentru a-ti povesti viata

TOP 13 carti ale lui Gabriel Garcia Marquez! FOTO13

Primul volum al memoriilor lui Gabriel Garcia Marquez a aparut in octombrie 2002, devenind in scurt timp un best-seller in intreaga lume. In cele peste 600 de pagini, cel mai cunoscut scriitor sud-american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982, isi descrie copilaria, adolescenta si o parte din tinerete.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-60690").on("click", function(){ $(".com-click-id-60690").show(); $(".disqus-thread-60690").show(); $(".com-but-60690").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});