Catastrofa in septelul lui MOS CRACIUN: Peste 30.000 de reni au murit de foame in nordul Rusiei

Raw Life and Style

Mai mult de 30.000 de reni domestici au murit de foame in Iamalo-Nenetk (nordul Rusiei), a informat vineri biroul de presa al guvernului acestei regiuni autonome, citat de agentia de presa EFE.

Moartea in masa a renilor a avut drept cauza ninsorile abundente care au cazut in zona si stratul gros de gheata, care au impiedicat pasunatul animalelor.

‘In prezent, temperaturile depasesc 0 grade Celsius si renii pot ajunge la hrana. Mortalitatea a incetat’, a declarat un purtator de cuvant al administratiei publice locale pentru agentia de presa Interfax, care a confirmat ca au murit de foame peste 30.000 de reni.

Click pe aceeasi tema:  Povestea protestatarului #Rezist din Teleorman, amendat cu 30.000 de lei: Sunt satul sa ma chinui, sa fac parte dintr-un sistem corupt. Oamenii sa se trezeasca!”

La stabilizarea situatiei au contribuit si masurile luate de crescatorii de reni, spun autoritatile, indicand ca renii mai fragili nu au mai fost dusi la pasuni situate la distante mari, lor le-au fost administrate suplimente alimentare.

Regiunea autonoma Iamalo-Nenetk numara aproape 700.000 de reni domestici, ceea ce reprezinta 53% din totalul lor in Rusia si 35% pe plan mondial.

Mai mult de jumatate din teritoriul acestei regiuni autonome, cu o suprafata de 769.250 kilometri patrati (echivalentul teritoriului Spaniei si Regatului Unit impreuna), cu doar o jumatate milion de locuitori, se afla in zona Cercului polar arctic.

Click pe aceeasi tema:  Cynthia Nixon, vedeta in "Totul despre sex", s-a casatorit cu partenera ei
spre