Cap Limpede

Stirile zilei

Cel mai mare protest ANTI PSD! „DNA SA VINA SA VA IA”

Mai multe proteste, in mai multe orase din tara, impotriva tentativelor de amnistie si gratiere sunt anuntate pe Facebook. Comunitatea „Coruptia Ucide” a lansat proteste in Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova, iar „Uniti Salvam” a publicat un mesaj annti-gratiere si anti-amnistie.

„Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective”, scrie comunitatea „Coruptia Ucide” in descrierea eventului pentru Bucuresti.

Protestul, pus pentru intreaga perioada 18 ianuarie – 1 februarie, are deja peste 2.000 de oameni care anunta ca participa.

Similar, comunitatea a publicat si proteste la Cluj-Napoca, Sibiu si Craiova.

Comunitatea „Unitati Salvam”, una dintre cele mai active pagini din timpul protestelor ultimilor ani, a publicat un mesaj impotriva oricaror masuri de gratiere si amnistie.

„Doamnelor si domnilor guvernanti, parlamentari, ne dam seama ca doriti sa va scoateti tovarasii infractori din puscarii si sa va stergeti propriile dosare penale ca si cand nici nu s-ar fi intamplat. Simpatic, dar n-o sa va iasa.

Nu va pacaliti pe voi insiva, suntem atenti la fiecare miscare pe care o faceti, mai ales la inginerii juridice frauduloase si la combinatii penale. N-are rost sa va credeti intangibili – sunteti doar niste servitori ai poporului. „Public servants”, cum zice englezul.

Caderea din posturile inalte pe care le-ati primit temporar e mult mai dureroasa. Societatea civila nu a uitat nici de #colectiv, nici de #rosiamontana, nici de #domnialegii. Sa nu indrazniti!

Liderul USR Nicusor Dan a anuntat ca va participa la protestul impotriva legii gratierii anuntat pentru ora 18.00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Deputatul admite ca a reflectat mult daca sa participe, existand „riscul” de a fi „acuzati de confiscare politica” a protestelor”. „Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest, pentru a transmite un mesaj asupra gravitatii a ce se intampla sutelor de mii de oameni care ne-au votat” afirma el pe Facebook.

Mesajul lui Nicusor Dan:

„E foarte grav ca guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa scape politicienii de puscarie. E un atac la statul de drept, o intoarcere a Romaniei la anii 90, un atac la viitorul occidental al Romaniei.

Protestele organizate azi in orasele din Romania sunt reactia fireasca si obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagra (aceleasi cu cele de azi) si legea speciala pentru Rosia Montana.

Voi fi azi la ora 18 la protesul din Piata Universitatii.

Am reflectat mult daca sa particip sau nu, riscul fiind sa fim acuzati de confiscare politica a protestelor. Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest, pentru a transmite un mesaj asupra gravitatii a ce se intampla sutelor de mii de oameni care ne-au votat.”

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-90591").on("click", function(){ $(".com-click-id-90591").show(); $(".disqus-thread-90591").show(); $(".com-but-90591").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});