Cel mai mare PARC EOLIAN din Europa se afla in Romania, potrivit CEZ – Cap Limpede

Cel mai mare PARC EOLIAN din Europa se afla in Romania, potrivit CEZ

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Cel mai mare  parc eolian din Europa se afla in Romania, cu o capacitate record de 540 MW, potrivit unui comunicat de presa al CEZ difuzat de CTK.

“Parcul eolian este cel mai mare proiect din lume, in afara de cel din SUA”, a declarat CEO-ul grupului de utilitati ceh CEZ, Daniel Benes.

Grupul CEZ a cumparat in 2008 proiectul pentru construirea parcului eolian de la Fantanele-Cogealac, in Dobrogea. Prima turbina a fost operationala in iunie 2010. Investitia totala a CEZ in proiect este estimata la 1,1 miliarde de euro /27,5 miliarde coroane cehe/.

Veniturile provenite de la parcul eolian din Romania in prima jumatate a acestui an sunt estimate la 7 miliarde coroane cehe. Parcul eolian de la Fantanele-Cogealac se afla intr-o zona de 6-12 kilometri, in apropierea tarmului Marii Negre.

Loading...

Parcul foloseste turbine produse de GE (General Electric), fiecare avand o capacitate de 2,5 MW. Pana la sfarsitul anului, toate cele 240 de turbine eoliene urmeaza sa fie instalate si capacitatea parcului ar trebui sa ajunga la 600 MW.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close