Cel mai mare  parc eolian din Europa se afla in Romania, cu o capacitate record de 540 MW, potrivit unui comunicat de presa al CEZ difuzat de CTK.

“Parcul eolian este cel mai mare proiect din lume, in afara de cel din SUA”, a declarat CEO-ul grupului de utilitati ceh CEZ, Daniel Benes.

Grupul CEZ a cumparat in 2008 proiectul pentru construirea parcului eolian de la Fantanele-Cogealac, in Dobrogea. Prima turbina a fost operationala in iunie 2010. Investitia totala a CEZ in proiect este estimata la 1,1 miliarde de euro /27,5 miliarde coroane cehe/.

Veniturile provenite de la parcul eolian din Romania in prima jumatate a acestui an sunt estimate la 7 miliarde coroane cehe. Parcul eolian de la Fantanele-Cogealac se afla intr-o zona de 6-12 kilometri, in apropierea tarmului Marii Negre.

Parcul foloseste turbine produse de GE (General Electric), fiecare avand o capacitate de 2,5 MW. Pana la sfarsitul anului, toate cele 240 de turbine eoliene urmeaza sa fie instalate si capacitatea parcului ar trebui sa ajunga la 600 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.