Castelul de Coral este o constructie megalitica realizata cu ajutorul levitatiei. Castelul a fost proiectat si construit in Florida, de un singur om, Edward Leedskalnin, un sculptor amator leton.

Intreaga structura este realizata din blocuri mari de piatra unite fara utilizarea mortarului Piatra folosita se numeste calcar oolitic sau piatra coral.

Imensele blocuri de piatra au fost sculptate si pozitionate sub forma de ziduri, mese mari, scaune cu basoreliefuri si un turn de locuit. Greutatea totala a structurii este de 1100 tone, si a fost construita in 28 de ani, din 1923, pana la moartea sculptorului, in anul 1951.

Sculptorul a carat bucatile de piatra singur, fara utilaje moderne, el tinand ascuns tehnicile utilizate. Cea mai mare bucata de piatra cantareste 30 de tone.

Castelul de Coral consta intr-un turn patrat cu doua etaje, folosit ca locuinta, situat in coltul unei gradini inconjurate de ziduri megalitice, unde se afla sculpturi in forma de stele si plante, un telescop indreptat spre Steaua Nordului, un obelisc, un cadran solar, mese, scaune in forma de semiluna, o fantana, paturi, scaune regale.

Avand in vedere ca s-ar fi servit doar de unelte manuale achizitionate dintr-un depozit, aceasta opera este de mare valoare, dat fiind perfectiunea cu care au fost taiate pietrele.

Sculptorul a fost rezervat cu privire la tehnicile de lucru. El a declarat ca a utilizat levitatia magnetica. O mare parte din lucrari le-a executat in miez de noapte, la lumina unui felinar.

intrebat cum a reusit sa mute blocurile de piatra, el a raspuns ca a inteles bine legile legate de parghii si greutate si ca nu a fost dificil.

El a facut aluzie la tehnicile folosite in constructia marilor piramide egiptene. Blocurile de piatra au fost transportate de la o cariera de piatra care se afla la o distanta de 15 kilometri. Nu se cunoaste modul cum le-a transportat, mai ales ca, sculptorul era un imigrant leton sarac care nu detinea decat o camioneta veche si o bicicleta.

Doi martori au declarat ca l-au vazut pe sculptor cum a facut sa pluteasca un bloc de piatra. Povestea castelului este una trista. La 26 de ani, cu o zi inainte sa se casatoreasca, sculptorul este parasit de iubita. Toata perioada care a urmat a dedicat-o construirii acestui castel care a fost inchinat iubitei lui.

O poveste asemanatoare o are complexul de la Taj Mahal, a carui constructie a durat 20 de ani si a fost ridicat ca un tribut adus sotiei regelui.

Referitor la tehnica de lucru, sculptorul sustinea ca materia este actionata de magneti individuali si ca oamenii de stiinta au cautat unde nu trebuia pentru a intelege energia electrica.

In notele sale, sculptorul afirma ca a descoperit secretul piramidelor egiptene si ale vechilor constructii din Peru, Yucatan si Asia. Un vecin de-al sculptorului a declarat ca in miez de noapte, atunci cand acesta lucra, l-a auzit cantand pietrelor.

Mai multi specialisti americani care au vizitat Tibetul au sustinut ca tehnica de a canta pietrelor este folosita in ridicarea acestora la diferite inaltimi, arata efemeride.