Acasă World Cel mai longeviv vertebrat din lume! Cea mai mica durata de viata...

Cel mai longeviv vertebrat din lume! Cea mai mica durata de viata este de 272 ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rechinii de Groenlanda sunt vertebratele cu cea mai lunga speranta de viata si pot atinge varsta de 400 de ani in apele reci ale Oceanului Arctic, arata rezultatele unui studiu publicat, joi, in revista Science, informeaza sciencesetavenir.fr, citat de News.ro.

La longevitatea rechinilor contribuie faptul ca se dezvolta lent, acestia crescand doar un centimetru pe an.

Astfel, speranta de viata a rechinilor de Groenlanda o depaseste pe cea a testoaselor de Galapagos, care traiesc intre 150 si 200 de ani, si pe a balenelor de Groenlanda, care traiesc peste 200 de ani.

O singura specie traieste mai mult decat rechinii de Groenlanda – scoica de Islanda, care poate ajunge la 507 ani.

Rechinul de Groenlanda este cel mai mare peste care poate fi vazut in apele Oceanului Arctic. Acesta ajunge, la maturitatea sexuala, la 150 de ani, a mai aratat studiul.

Cercetarea se bazeaza pe analizele cu Carbon 14 efectuate pe lentilele oculare a 28 de femele prinse accidental. Cercetatorii au putut estima varsta animalelor marine dupa ce au gasit urme de radiatii atomice in tesuturi, care provin din testele nucleare rezultate dupa anii 1950.

Cei mai mari rechini studiati au masurat 4,93 de metri si 5,02 metri. Cercetatorii au estimat ca acestia aveau aproximativ 335, respectiv 392 de ani.

Cea mai in varsta femela care a fost prinsa accidental a fost nascuta la jumatatea domniei lui Regelui Ludovic al XIII-lea.

Cea mai mica durata de viata a unui rechin de Groenlanda este de 272 de ani, au estimat autorii studiului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos