Cap Limpede

World

Cel mai inteligent om din lume avertizeaza: Nu suntem singur in Univers! Oamenii trebuie sa fie atenti!

Gliese 832c, una dintre exoplanetele cele mai asemanatoare Terrei, ar putea gazdui viata extraterestra, iar Stephen Hawking a spus ca oamenii trebuie sa fie atenti. Exoplaneta Gliese 832c, aflata la distanta de 16 ani-lumina de Pamant, este de cel putin 5 ori mai masiva decat planeta noastra, dar atmosfera, temperaturile si alte conditii ar putea fi mult asemanatoare cu cele de pe Terra si propice vietii, spun oamenii de stiinta.

„intr-o zi, s-ar putea sa primim un semnal de pe o astfel de planeta, dar ar trebui sa fim precauti in ceea ce priveste un raspuns. intalnirea cu o civilizatie extraterestra avansata ar putea fi ca atunci cand nativii americanii s-au confruntat cu Columb. si nu a iesit prea bine“, a atras atentia astrofizicianul in documentarul „Locurile preferate ale lui Stephen Hawking“, potrivit news.com.

El a avertizat ca viata extraterestra ar putea insemna „rapitori lacomi care strabat Cosmosul in cautarea de resurse pe care sa le jefuiasca si planete pe care sa le cucereasca si colonizeze“. Temerile sale nu s-au schimbat de cand a vorbit prima data despre ele, la Discovery Channel in 2010. Atunci, spunea ca pe masura ce a inaintat in varsta a devenit tot mai convins ca nu suntem singuri in Univers. „Dupa o viata intreaga de intrebari, eu contribui la un efort global de a gasi raspunsuri”, a spus el, conform Adevarul.

Un alt avertisment al fizicianului Stephen Hawking vizeaza schimbarile climatice, el spunand ca decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris ar putea face ca Pamantul sa devina la fel de fierbinte precum Venus. „Suntem aproape de punctul in care incalzirea globala devine ireversibila. Decizia lui Trump ar putea impinge Pamantul sa devina ca Venus, cu o temperatura de 250 de grade Celsius, cu ploi de acid sulfuric“, spune Hawking. El crede ca, in acest ritm, omenirea trebuie sa ia in considerare viata pe o alta planeta, intrucat a noastra va fi distrusa de schimbarile climatice. Live Science citeaza experti care se indoiesc ca Terra ar putea atinge asemenea temperaturi extreme, pentru ca se afla mai departe de Soare decat Venus, insa ii dau dreptate ca planeta va deveni imposibil de locuit de oameni daca nu facem ceva pentru a stopa efectele schimbarilor climatice.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-95873").on("click", function(){ $(".com-click-id-95873").show(); $(".disqus-thread-95873").show(); $(".com-but-95873").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});