Acasă Stirile zilei Justitia Cel mai GREU deputat PSD a fost pus sub invinuire de DNA!...

Cel mai GREU deputat PSD a fost pus sub invinuire de DNA! Nu o sa-ti vina sa crezi pentru ce LIDER de partid facea TRAFIC DE INFLUENTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost pus sub invinuire de DNA in dosarul privind presupuse interventii la CNA in favoarea primarului Gheorghe Stefan, cu scopul obtinerii licentei pentru un post TV.

Hrebenciuc a precizat ca procurorii i-au adus la cunostinta acuzatii conforme cu articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Articolul respectiv prevede ca „fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

Deputatul PSD a adaugat, referitor la acuzatii, ca se simte „ca picat din Luna” si ca se considera „o victima colaterala, dupa ce CNA a inchis OTV”.

Viorel Hrebenciuc a adaugat ca isi va angaja un avocat si va reveni la DNA, pentru a da declaratii.

Deputatul PSD a fost audiat de procurori, in acelasi dosar, si la 25 iulie, cand a spus ca a dat o declaratie de martor in cazul plangerii PPDD, in care le-a relatat anchetatorilor despre relatia institutionala dintre Parlament si Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Vezi AICI pentru ce este INVINUIT!

Intrebat atunci, la intrarea in sediul DNA, in ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc a aratat ca nu este in nicio relatie cu acesta.

Intrebat daca a intervenit la membrii CNA in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, intrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni in scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: „Niciodata”.

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus o plangerea in luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului. Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

In acest dosar, la DNA au fost audiati presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si mai multi membri ai CNA.

Sursa: mediafax.ro