Dorin Cocos ar fi sustinut, intr-un denunt la DNA, ca, in perioada 2008 – 2009, Ioan Niculae, pentru a obtine subventii necesare derularii activitatii firmei sale, i-ar fi cerut sprijin pentru influentarea unor functionari publici si demnitari, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Sursele au explicat ca, in paralel cu urmarirea penala in cauza de evaziune fiscala si spalare de bani, au rezultat si alte aspecte infractionale similare care au fost conexate la acest dosar in care se fac perchezitii la omul de afaceri Ioan Niculae.

Aceleasi surse au precizat ca Dorin Cocos ar fi aratat in denuntul formulat ca Niculae i-ar fi cerut sprijin ca aceasta sa realizeze influente asupra unor functionari publici si demnitari, ce activau in diferite institutii publice, in vederea elaborarii unei Hotarâri de Guvern prin care sa fie acordate subventii pentru ingrasaminte din productia interna, ceea ce ar fi condus la subventionarea indirecta a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din productia de ingrasaminte.

Potrivit surselor citate, Cocos ar fi urmat sa fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la resedinta omului de afaceri Ioan Niculae, dar si la sediul SC Interagro, in acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Niculae a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Mita la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.