Cei mai importanti doi oameni din stat vor avea salarii mai mari! Cat vor castiga Klaus Iohannis si Victor Ponta

Presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si premierul vor avea un salariu brut de 21.540 de lei (15.108 lei net), incepand cu 1 august 2015, la nivelul indemnizatiei presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit Ordonantei privind majorarea indemnizatiilor lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania, aprobata in sedinta de Guvern de miercuri.

Totodata, vicepremierul va avea o indemnizatie lunara bruta de 20.000 de lei, suma neta pe care o va incasa lunar fiind de 14.024 de lei.

Click pe aceeasi tema:  A murit Arturo Licata, cel mai batran barbat din lume! GALERIE FOTO

De asemenea, potrivit actului normativ, au mai precizat sursele citate, ministrii si sefii de servicii de informatii — SRI, SIE, STS si SPP — vor avea o indemnizatie lunara de 19.055 de lei brut, suma neta pe care urmeaza sa o incaseze fiind de 13.365 de lei.

Este vorba de cresterea salariilor presedintelui Romaniei, prim-ministrului, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, sefilor din Justitie si cei ai serviciilor secrete, in total 48 de functii sunt vizate de aceasta ordonanta.

Click pe aceeasi tema:  Rasturnare de situatie! Cine este noul candidat al PNL la Primaria Capitalei

salarii_opt.png

 

spre