Acasă Sanatate Ceaiuri care te pot ajuta in functie de grupa sanguina!

Ceaiuri care te pot ajuta in functie de grupa sanguina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ceaiul este considerat pretutindeni ca fiind o bautura cu efecte benefice pentru sanatate, si se crede ca efectele sale depind si difera in functie de grupa sanguina, scrie secretele.com.

Grupa sanguina O

Persoanele cu grupa sanguina O sunt prin definitie „carnivore” sau, cel putin, predispuse la consumul de carne. Acestora li se recomanda sa evite consumul de lapte, leguminoase si gluten. Chiar daca ele gestioneaza stresul mult mai usor si mult mai bine decat persoanele cu alte grupe de sange, persoanele cu grupa sanguina O se confrunta adesea cu probleme de hiperaciditate a stomacului. Sortimentele de ceai recomandate pentru aceasta grupa de sange sunt cele pe baza de galbenele, ceai verde, ghimbir, musetel si ginseng.

Combinatia de ceai ideala pentru ele este amestecul de galbenele si ghimbir, in timp ce in loc de cafea, cel mai indicat este sa consume ceai verde cu musetel si ginseng.

Grupa sanguina A

Persoanele cu grupa de sange A sunt extrem de emotive si analitice, dar si mult mai sensibile la stres. Ele au, de regula, niveluri mai crescute de cortizol, hormonul stresului, pe care corpul lor il produce in cantitati mai mari ca raspuns la situatiile de stres. Consumul de cafea nu are efecte negativ asupra corpului lor, iar alimentele vegetale le sunt foarte benefice, mai ales in combinatie cu practicarea de yoga si consumul de ceai adecvat.

Ceaiurile recomandate pentru persoanele cu grupa sanguina A sunt ceaiul de sunatoare, menta, iasomie, coada soricelului si cimbru. Combinatia ideala pentru persoanele cu aceasta grupa de snage este ceaul de sunatoare cu menta, in timp de cafeaua de dimineata poate fi inlocuita cu amestecul dintre ceaiul de coada soricelului, cimbru si iasomie.

Grupa sanguina B

Persoanele cu grupa sanguina B au, de obicei, un metabolism mai lent, sunt mai predispuse la boli autoimune, probleme de ingrasare, letargie, oboseala cronica si tulburari de somn. Au un sistem digestiv rezistent, dar sunt mai vulnerabili la infectiile bacteriene, in special cu Escherichia coli.

Aceste persoane ar trebui sa consume ceai de crusin si soc, aceasta fiind combinatia ideala iar cafeaua de dimineata poate fi inlocuita destul de bine cu o combinatie dintre ceaiul verde,salvie si roinita.

Grupa sanguina AB

Persoanele cu grupa sanguina AB sunt foarte intuitive, cel mai putin predispuse la stres, dar au un libido scazut. Acestea ar trebui sa se concentreze pe sortimentele de ceai de busuioc, catuaba, urzici, ovaz si ceai de maca. Cea mai buna combinatie pentru aceste persoane este ceaiul de busuioc cu cel de ovaz in timp ce cafeaua de dimineata poate fi inlocuita cu ceaiul de urzici,catuaba si maca.