Acasă Sanatate CEAIUL sau CAFEAUA de dimineata? Care este SOLUTIA cea mai sanatoasa!

CEAIUL sau CAFEAUA de dimineata? Care este SOLUTIA cea mai sanatoasa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unii isi beau cafeaua dimineata, altii isi beau ceaiul, dar pana la urma care dintre acestea este cea mai sanatoasa solutie? 

Cafeaua pare ,mai degraba, o dependenta decat o bautura si din acest motiv, ceaiul este considerat mai sanatos.

Ceaiul este, alaturi de apa, cea mai consumata bautura din lume, insa si cafeaua este extrem de populara.

Iata beneficiile identificate de doctorulzilei.ro pe care le aduce fiecare bautura:

Potrivit studiilor, cafeaua reduce riscul de aparitie al Alzheimerului si al diabetului de tip 2. Cafeaua are o concentratie mai mare de cofeina decat ceaiul, asa ca poate ajuta pacinetii cu astm datorita efectului sau de a relaxa caile respiratorii. Cafeaua ajuta, de asemenea la ameliorarea migrenelor si e un bun leac anti-mahmureala.

Harvard School of Public Health a analizat efectele cafelei asupra sanatatii si a a aratat ca bautura nu cauzeaza probleme serioase de sanatate, insa nici nu are neaparat beneficii. Chiar si consumarea a sase cesti sau mai mult de cafea, pe zi nu a crescut riscul de deces, dar nici nu a ajutat la prelungirea vietii.

O persoana sanatoasa poate sa bea lejer doua cesti de cafea pe zi (a cate 150 ml fiecare). Hipertensivii trebuie sa renunte la cafea, iar cei care au o probleme cu stomacul (gastrita, ulcer etc.) nu trebuie sa renunte la “doza” zilnica, ci doar sa fie mai prudenti si sa nu o consume pe stomacul gol, ci doar dupa micul dejun. Cardiacii ar trebui sa consume cafea doar la recomandarea medicului.

Ceaiul verde, pe de alta parte este plin de antioxidanti si are proprietati anticancerigene. Potrivit National Cancer Institute ceaiul contine polifenoli, niste antioxidanti care pot preveni cancerul. Desi efectul anti-cancerigen nu a fost studiat suficient de mult, ceaiul a fost intotdeauna considerat o bautura terapeutica sau medicinala. Cea mai mare cantitate de polifenoli o contine ceaiul cald. Temperatura optima este de circa 50 grade: este temperatura care da senzatie de fierbinte, dar care nu opareste si nici nu irita stomacul.