Cea mai veche bucata de piatra din lume a fost descoperita in apropierea unei crescatorii de oi din Australia. Este vorba despre un mic cristal de zirconiu, vechi de 4,4 miliarde de ani, informeaza 20minutes.ch.

Existenta acestui tip de roca acum 4,4 miliarde de ani sugereaza faptul ca dupa 100 milioane de ani ar fi fost posibila o viata microbiana. Pana sa ajunga la aceasta concluzie, o echipa de cercetatori condusa de John Valley, specialist in fizica Pamantului la Universitatea din Wisconsin (SUA), a recurs la doua metode diferite de datare. Ambele au aratat acelasi lucru: cristalul a luat nastere la putin timp dupa formarea planetei, acum 4,5 miliarde de ani.

Potrivit lui John Valley, constatarile echipei de cercetatori consolideaza teoria „Terrei primitive reci”, conform careia temperatura planetei a scazut destul de repede dupa formarea ei , astfel ca data aparitiei oceanelor este mai indepartata decat s-a crezut inainte.

„Unul dintre lucrurile care ne intereseaza este cand a putut Pamantul sa gazduiasca viata. Cand s-a racit suficient ca sa poata aparea viata?’, explica cercetatorul.

El apreciaza ca existenta acestui tip de roca acum 4,4 miliarde de ani sugereaza ca viata microbiana ar fi fost posibila 100 de milioane de ani mai tarziu.

‘Nu avem nicio dovada ca atunci exista viata, dar nu avem nici ca nu exista. Nimic nu lasa de inteles ca nu putea exista viata pe Terra acum 4,3 miliarde de ani”, a incheiat Valley.


Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.