Acasă Stirile zilei Cea mai varstnica supravietuitoare a Holocaustului a incetat din viata

Cea mai varstnica supravietuitoare a Holocaustului a incetat din viata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai in varsta supravietuitoare a Holocaustului, a carei biografie a devenit subiectul unui film documentar nominalizat anul acesta la Oscar, a murit duminica, la Londra, la varsta de 110 ani, informeaza AFP.

Alice Herz-Sommer, pianista evreica originara din Praga, a fost deportata in 1943 in lagarul din concentrare din Terezin, in fosta Cehoslovacie, unde vreme de doi ani, a tinut peste 100 de concerte pentru prizonierii lagarului si gardieni.

„Alice Sommer a decedat impacata in aceasta dimineata, alaturi de familie. Ea ne iubea, radea impreuna cu noi si iubea muzica alaturi de noi. A fost o sursa de inspiratie si lumea noastra va fi considerabil mai saraca fara ea”, a declarat Ariel Sommer, nepotul artistei.

Viata lui Alice Herz-Sommer, care a fost prietena cu scriitorul Franz Kafka, a devenit subiectul unui film documentar intitulat „The Lady In Number 6: Music Saved My Life”, de Malcolm Clarke, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, pe anul 2014. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.

In lagarul de concentrare de la Terezin au fost deportati, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, 140.000 de evrei, iar 33.430 dintre acestia si-au pierdut viata in lagar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos