Acasă Utile Cea mai simpla metoda prin care castigam timp in plus pentru viata...

Cea mai simpla metoda prin care castigam timp in plus pentru viata noastra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetarile stiintifice au dovedit ca organismul nostru isi poate reconstrui si imbunatati starea de sanatate cu ajutorul apei.

Multe culturi includ in obiceiurile lor ritualuri precum botezarea copiilor cu apa si oferirea de apa calatorilor.

Baile terapeutice sunt unele dintre cele mai vechi metode de vindecare. Sunt usor de pregatit si aduc beneficii nenumarate: inlaturarea oboselii, calmarea sistemului nervos, regenerarea pielii, imbunatatirea metabolismului si a somnului, inlaturarea durerii si a tensiunii din muschi. Se pot face acasa prin alternanta rece-cald sau prin adaugarea in apa de baie extracte din plante si ierburi.

Alternanta rece-cald

In Grecia Antica, Hipocrate, si apoi in epoca medievala, Avicenna, un medic si filozof arab, foloseau intensiv terapia cu apa, aplicand alternativ apa fierbinte si rece, urmate de masaj. Actiunea alternanta rece-cald devine astfel un leac miraculos pentru mai multe afectiuni: imbunatateste circulatia sangelui si metabolismul, ajuta la inlaturarea mucozitatilor, intareste muschii si inima, intareste sistemul nervos, imbunatateste sistemul imunitar si elimina reactiile cauzate de schimbarile vremii, prin micsorarea sensibilitatii organismului la frig si caldura.

Dusul alternant rece-cald este recomandat zilnic, dimineata si seara. Se incepe cu apa calda timp de 40 de secunde, urmata de apa rece 20 de secunde, timp de 3-8 minute, in functie de ceea ce simtiti. Intodeauna terminati cu apa rece, pentru ca vasele de sange sa se contracte si sa preveniti raceala. Masati apoi pielea (pentru regenerare) pentru 3-5 minute cu un prosop ud, inmuiat in apa simpla sau cu extracte de plante, pana cand aceasta se incalzeste si se inroseste.

Baile cu plante