Acasă Timp liber Auto Cea mai scumpa TORTA pe patru roti – Porsche sport 911 GT3

Cea mai scumpa TORTA pe patru roti – Porsche sport 911 GT3

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Porsche s-a dovedit a fi producatorul celor mai scumpe torte pe patru roti, dupa ce doua din modele sale exclusiviste au luat foc, la propriu, din cauza unor defectiuni la motor. Compania recheama acum de pe piata toate automobilele sport 911 GT3 din ultimul model lansat si recomanda proprietarilor sa nu foloseasca vehiculele.

Pretul versiunii GT3 a automobilelor 911 porneste de la 137.303 euro, iar rechemarea afecteaza toate cele 785 de vehicule Porsche 911 GT3, a anuntat compania germana, transmite Bloomberg.

„Nu au avut loc accidente sau raniri. Analizele interne ale motivelor care au dus la defectarea motoarelor nu sunt finalizate. Cele doua incendii au avut loc in Europa”, se arata intr-un comunicat al prupului Volkswagen, proprietarul Porsche.

cea mai scumpa torta2

Campaniile de rechemari efectuate in ultimele luni de producatorii auto VW, Chrysler Group si Toyota Motor scot in evidenta problemele provocate de adaugarea unor tehnologii tot mai sofisticare la noile modele.

Incidentele in care au fost implicate automobilele GT3 au avut loc in Elvetia si Italia, potrivit revistei germane Autobild.

„Rechemarea nu este o veste buna, in special pentru un vehicul premium”, a declarat Frank Schwope, analist la NordLB in Hanovra.

Directorul general al Porsche, Matthias Mueller, a declarat in aceasta luna ca marca intentioneaza sa ajunga in 2015 la vanzari de peste 200.000 de vehicule, cu trei ani mai devreme decat intentiona initial.

In 2013, livrarile Porsche au urcat cu 15%, la un nivel record cde 162.145 de vehicule, datorita cererii pentru modelele Boxster si Cayman.