Acasă Timp liber Spiritualitate Cea mai sacra silaba din lume! Este forma de energie cosmica!

Cea mai sacra silaba din lume! Este forma de energie cosmica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crestinii au Biblia, evreii Thora, hindusii au textele sacre sau Vedas. Vedas inseamna cunoastere. Se spune ca sunt cele mai vechi texte din lume. Ideile din aceste texte au fost transmise de la tata la fiu, de la profesor la discipol.

Textele descriu un cataclism care a avut loc in jurul anului 1900 i.Hr. Acest cataclism a inghitit un continent care era situat in oceanul Indian, intre Madagascar si sudul Indiei. Populatia se numea dravidiana si supravietuitorii s-au instalat in India.

200 de ani mai tarziu a avut loc invazia arienilor din Asia Centrala si Caucaz. Dravidienii au fost obligati sa se refugieze in sudul Indiei.

Dravidienii au adus cu ei o noua religie numita vedism. Divinitatea principala se numea Indra. Sacrificiile umane si animale ocupau un rol important in ritualurile religioase. Dravidienii beau sangele celor jertfiti si consumau o planta halucinogena numita soma.

In timp, cultul vedic a fost inlocuit cu hinduismul, budhismul si jainismul. Dravidienii sunt la originea kurzilor, iranienilor, albanezilor.

In teoria vedica, evolutia se realizeaza de la forme complexe, spre structuri simple. in aceasta gandire se pune accent pe evolutia constiintei. Spatiul interior al universului nostru este multidimensional si fiecare diviziune are subdiviziuni.

In textele Vedas se mai spune ca pamantenii au acces numai la trei dimensiuni. in realitate, ele sunt mai multe. in textele Vedas, Universul este numit printr-o simpla silaba, Om. Pentru dravidieni silaba Om era cea mai sacra. Era numita silaba de aur. Aceasta silaba a precedat crearea Universului. Om este o forma de energie cosmica.

Silaba Om este utilizata in invocatii, in incantatii, in cantece sacre. Se spune ca, un yogin, datorita evolutiei sale spirituale, poate atinge opt dimensiuni. Conform filosofiei hinduse materia a fost creata din sunet, iar silaba Om apartine divinitatilor.

Poate ca originea cuvantului om, din textele romanesti, isi are originea in textele Vedas. De fapt, ce inseamna om in limba romana? O fiinta superioara, sociala, caracterizat prin gandire, inteligenta, limbaj articulat.

Tibetanii pronunta silaba Om, AUM. Brancusi spunea, gandeste-te la cuvantul sacru AUM ca o identificare a ceea ce numim Dumnezeu. Imagineaza-ti cuvantul sacru AUM ca fiind lumina atotputernica, dragostea atotcuprinzatoare, ritmul cosmic, creativitatea mereu prezenta, cunoasterea nelimitata, scrie efemeride.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos