Este cunoscut faptul ca suntem mai mult de 50% apa, insa putini stiu ce poate sa faca aceasta licoare cu adevarat miraculoasa. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Londra de Est, incearca sa iti potolesti setea cu un pahar cu apa si creierul tau va functiona mai repede cu 14% mai repede.

Efectul „bauturii miraculoase” poate fi observat in mod special atunci cand este consumata de sete, deoarece, atunci cand oamenii sunt insetati, creierul lor nu se mai poate concentra pe diferite activitati, scrie Daily Mail.

Oamenii de stiinta au efectuat un experiment pe 34 de barbati si femei, care au completat cateva teste psihologice de doua ori: o data dupa un mic dejun, la care au consumat doar un baton de cereale si a doua oara dupa ce au servit batonul de cereale inmuiat in apa.

Niciunul dintre participanti nu a mancat sau baut nimic cu o noapte inainte si cu totii au fost intrebati cat de sete le-a fost la inceputul experimentului. Cei care nu au fost insetati au raspuns rapid la intrebari, chiar daca au consumat sau nu apa in timpul testului.

In acelasi timp, cei care au admis faptul ca le este sete au inceput sa raspunda abia dupa ce au consumat apa, iar rata de raspuns a fost accelerata cu 14%, arata revista Frontiers in Human Neuroscience, conform bzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.