Acasă Stirile zilei Stiinta Cea mai noua versiune de APOCALIPSA: „Ne vom MANCA intre NOI”

Cea mai noua versiune de APOCALIPSA: „Ne vom MANCA intre NOI”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un profesor de la Universitatea Stanford a adus in discutie tendinta alarmanta de suprapopulare a Pamantului si aduce in discutie o noua versiune de apocalipsa, scenariul potrivit caruia ne indreptam cu pasi repezi catre canibalism.

Paul Ehrlich prezice ca populatia se va inmulti peste masura, concomitent cu scaderea dramatica a rezervelor de hrana, ceea ce va face ca rasa umana sa se indrepte catre canibalism. Controversatul academician care a lansat acest scenariu apocaliptic, afirma ca ne-am putea pune intrebarea daca ar fi „OK” sa ne hranim cel putin cu cadavrele mortilor nostri, daca am fi infometati peste masura, scrie Daily Mail.

Ehrlich afirma ca actualele tendinte ale populatiei globului par sa se indrepte in directia canibgalismului, ca singura optiune de supravietuire. El spune ca penuria de resurse ii va forta pe oameni sa isi schimbe radical obiceiurile alimentare si modul de a face agricultura.

„Cu alte cuvinte, peste 45 de ani, planeta noastra va avea 2,5 milioane de oameni in plus. Vor incepe razboaiele pentru resurse”, afirma el.

Ehrich este binecunoscut pentru lucrarea sa publicata in 1968, „Bomba populatiei”, prin care a avertizat asupra riscului de suprapopulare a planetei si a cerut totodata instituirea unui „control al (inmultirii) populatiei” menit sa impiedice producerea unei crize globale din cauza acestui fenomen.

Cercetatorii s-au gandit deja la alternative privind resursele de hrana. Ei au „clonat” deja in laborator carnea. Anul trecut, Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, din Olanda, a produs primul hamburger cu carne crescuta in laborator.

Sursa: realitatea.net