Salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie 2015, procentul urmand sa fie stabilit dupa consultari cu institutiile financiare internationale, a anuntat astazi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Dupa ce pleaca institutiile internationale vom putea comunica exact cifra de cresteri salariale. Ca urmare a masurii implementate de Guvern de crestere a salariului minim pe economie, in momentul de fata fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intram in discutii cu institutiile internationale, astfel incat sa avem incepand cu 1 ianuarie 2015 o crestere decenta a salarizarii in sistemul bugetar”, a spus Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa la Timisoara, transmite Agerpres.

Potrivit spuselor sale, guvernul doreste o crestere decenta a salarizarii in sistemul bugetar. Rovana Plumb a subliniat ca respectivele majorari salariale vor fi aplicate tuturor bugetarilor, indiferent ca este vorba despre administratia locala sau centrala.

Ministrul muncii a adaugat ca institutia pe care o conduce continua recalcularea pensiilor si cresterea alocatiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, in functie de varsta si de venitul familiei din care provine minorul.

Oficialul a tinut sa mentioneze ca aceste majorari ale veniturile vor avea loc in mod real si ca nu este vorba despre simple promisiuni de campanie electorala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.