Acasă Stirile zilei Social Cea mai buna veste pentru bugetari: Cresc salariile!

Cea mai buna veste pentru bugetari: Cresc salariile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie 2015, procentul urmand sa fie stabilit dupa consultari cu institutiile financiare internationale, a anuntat astazi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Dupa ce pleaca institutiile internationale vom putea comunica exact cifra de cresteri salariale. Ca urmare a masurii implementate de Guvern de crestere a salariului minim pe economie, in momentul de fata fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intram in discutii cu institutiile internationale, astfel incat sa avem incepand cu 1 ianuarie 2015 o crestere decenta a salarizarii in sistemul bugetar”, a spus Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa la Timisoara, transmite Agerpres.

Potrivit spuselor sale, guvernul doreste o crestere decenta a salarizarii in sistemul bugetar. Rovana Plumb a subliniat ca respectivele majorari salariale vor fi aplicate tuturor bugetarilor, indiferent ca este vorba despre administratia locala sau centrala.

Ministrul muncii a adaugat ca institutia pe care o conduce continua recalcularea pensiilor si cresterea alocatiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, in functie de varsta si de venitul familiei din care provine minorul.

Oficialul a tinut sa mentioneze ca aceste majorari ale veniturile vor avea loc in mod real si ca nu este vorba despre simple promisiuni de campanie electorala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos