Nu doar vorbele te caracterizeaza, ci si modul in care le spui. Inflexiunile vocii tradeaza de multe ori defecte pe care incerci sa le ascunzi. Afla ce spune vocea despre personalitatea ta.

La scoala de Afaceri Columbia a fost realizat un studiu pentru a vedea cat de buni negociatori pot fi studentii. Ei au fost rugati sa citeasca un pasaj dintr-o carte si, in functie de intonatie, li s-a spus cat de pregatiti sunt pentru a face fata unei negocieri. Cei care au pus accentul pe anumite cuvinte au fost considerati buni negociatori, in timp ce cei care au folosit acelasi ton au fost considerati monotoni.

Cat de stabila este casnicia ta

Cercetatorii au inregistrat cuplurile in timpul unor sedinte de terapie timp de doi ani si, cu ajutorul unui computer, au analizat vocile in functie de intensitate si de cat de tare au vorbit. Cinci ani mai tarziu aceleasi cupluri au fost cautate pentru a vedea daca mai sunt sau nu impreuna. S-a descoperit ca cei care vorbeau mai tare si-si exprimau cu ardoare punctele de vedere au rezistat testului timpului, fata de cei care au preferat sa vorbeasca mai calm.

Succesul in cariera

Un studiu realizat la universitatea Duke din San Diego a relevat faptul ca barbatii cu voce moderata, aflati in functii de conducere, castiga cu aproximativ 180 de mii de dolari mai mult pe an decat cei care obisnuiesc sa strige la subordonatii lor. Mai mult, cand au loc alegeri sunt votati cei care sunt mai echilibrati in ceea ce priveste exprimarea, decat cei care isi sustin vehement opiniile, deoarece acestia din urma sunt considerati imprevizibili si nu prezinta incredere.

Inaltimea

Ei bine da! S-a observat ca oamenii isi pot da seama daca cei care vorbesc sunt scunzi sau inalti, doar dupa auzul vocii. Persoanele inalte au caile respiratorii mai dezvoltate si din acest motiv vocea este mai puternica si mai bine conturata, fata de oamenii scunzi, care se fac mai greu auziti.

Daca prezinti sau nu incredere

Poti sa asiguri constant de toata loialitatea ta o persoana,  dar e inutil daca vocea de tradeaza. De exemplu, barbatii care ridica din cand in cand vocea in timp ce vorbesc, fara insa sa strige, sunt perceputi ca persoane de incredere. Acelasi lucru nu se poate spune insa in cazul femeilor, ele fiind percepute ca fiind false, scrie clickpentrufemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.