Acasă Politic Ce spune Stroe despre demisia sa

Ce spune Stroe despre demisia sa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor dupa o discutie cu premierul Victor Ponta. Stroe a declarat ca si-a dat demisia in semn de onoare pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti, iar plecarea sa trebuie sa reprezinte un fapt de normalitate intr-o tara democratica.

Declaratiile lui Radu Stroe:

„Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti. Acesti salvatori de meserie nu trebuie sa patimeasca din cauza decidentilor politici. Imi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaratii nefericite dar nu rau intentionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care tine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie sa reprezinte un fapt de normalitate intr-o tara democratica.”

Declaratiile lui Victor Ponta:

„Am vorbit cu presedintele tarii si am facut propunerea ca vicepremierul Gabriel Oprea sa asigure interimar conducerea MAI. Cel mai probabil in jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru un nou ministru. Este din ce in ce mai evident ca erorile grave care i-au indreptat gresit pe cei care ii cautau pe supravietuitori au fost produse de ROMATSA si STS. Va asigur ca activitatea in ROMATSA trebuie sa continue. Saptamana viitoare vom avea propunerea de modificare a sistemului de functionare si de coordonare a institutiilor publice in asemenea situatii. Vor exista doua tipuri de comisii, de comitete de urgenta, unul pentru intemperii si altul pentru situatii de urgenta.”