Postura corpului este esentiala pentru prima impresie, arata un studiu stiintific conform caruia persoanele care afiseaza o imagine dominanta, cu corpul drept, bratele si picioarele bine intinse, sunt mai atragatoare, relateaza online ziarul spaniol ABC.

Cel putin pentru inceput, pozitia corpului poate fi cruciala prin mesajul pe care il transmite. Pentru cei care isi cauta jumatatea (sau vor doar sa flirtreze) pe retelele de socializare sau pe aplicatii celebre precum Tinder, imaginea este fundamentala pentru a suscita interesul celeilalte parti.

Fotografia aleasa pentru profil este cautata cu grija, de cele mai multe ori afisand un zambet. in ce priveste postura, s-ar putea sa nu fie prea inspirata. Poate tocmai de aceea fotografia de profil nu primeste suficiente „like-uri”, noteaza ziarul, ciatt de Agerpres.

Un studiu publicat de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) arata ca succesul unei prime intalniri depinde de o simpla schimbare a posturii corpului.

Daca bratele si picioarele sunt destinse pot transmite un semnal de dominanta sociala si de sinceritate, ceea ce face ca persoana sa fie automat mai atragatoare. Cu alte cuvinte daca o persoana vrea sa fie placuta, nu trebuie sa aiba o postura chircita, ci dimpotriva sa-si extinda extremitatile.

Pare ciudat? Se poate, insa cercetatorii de la Universitatea din Princeton New Jersey (SUA) au verificat acest lucru in doua situatii in care oamenii interactioneaza zilnic: pe platformele online de „dating” si la prima intalnire.

In ambele situatii, prima impresie joaca un rol fundamental. Nu au fost contacte prealabile si exista putine informatii despre persoana cunoscuta la prima intalnire. Subiectul trebuie sa ia decizii rapide, cu aceeasi viteza cu care ar alege, de exemplu, cel mai bun detergent dintr-un supermarket.

Analiza video a 144 de intalniri la prima vedere intre studentii de la universitate a demonstrat ca la fiecare extindere cu un punct, pe o scara de 7, a extremitatilor, posibilitatea de a obtine „un like” a crescut cu 76%!

Autorii au studiat 3.000 de profile pe platformele online de intalniri din San Francisco (California) si au verificat ca cei care aveau extremitatile bine intinse au obtinut cu 27% mai multe cereri de intalnire decat cei care aveau o postura chircita si rigida. Rezultatele au fost valabile atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Nu se pune problema de a face spagatul sau de a tine bratele departate de corp ca la gimnastica, dar se pare ca o postura cat mai relaxata ajuta mai mult la gasirea unui partener, conchide studiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.