Autoritatile turce sustin ca sperantele de a gasi supravietuitori in urma accidentului minier produs marti in vestul Turciei sunt limitate. Ministrul Energiei si Resurselor naturale din Turcia, Taner Yildiz a spus ca potrivit bilantului provizoriu al accidentului, unul dintre cele mai grave din Turcia, 201 mineri si-au pierdut viata, relateaza AFP.

„Sperantele sunt reduse pentru gasirea unor supravietuitori, dar vom continua operatiunile de salvare”, a precizat ministrul, care nu a oferit detalii in legatura cu numarul minerilor blocati in subteran. Presa turca estimeaza numarul lor la aproximativ 200.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan este asteptat miercuri dupa-amiaza in zona sinistrata pentru a verifica operatiunile de salvare.

Cu aceasta ocazie, seful Guvernului ar putea anunta doliu national, a afirmat ministrul Taner Yildiz, care a adaugat ca 363 de mineri au fost salvati.

Minerii au fost blocati in subteran dupa explozia unui transformator electric si, ulterior, izbucnirea unui incendiu. Numeroase echipe de salvare, ambulante, elicoptere au fost trimise la locul accidentului, care a avut loc intr-o zona situata la mai putin de 100 de kilometri nord de Izmir.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.