Presedintele Traian Basescu anunta numirea in functia de premier a lui Mihai Razvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni din BucurestiPreședintele Traian Băsescu își dorește ca în 2014 justiția să câștige bătălia cu politicul, iar Guvernul să ‘fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă”.

”Trebuie să vă spun că cel mai mult mi-aș dori să fie anul în care justiția să câștige bătălia cu politicul, pentru că anul trecut, în 2012 și în 2013, politicienii au crezut că pot să pună sub control justiția. Este prioritatea zero — pentru mine, în orice caz — în 2014. Pe urmă, mi-aș dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă. Mi-aș dori mult să se absoarbă cu viteză și cu corectitudine fondurile europene. Mi-aș dori mult ca nu numai câțiva politicieni, dar și românii, să gândească la relația noastră viitoare cu Republica Moldova. Eu cred că anul 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit și deschis că Moldova este pământ românesc și că nu s-a născut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov această țară, ci are o istorie, o cultură, o limbă, care toate sunt legate de România și de poporul român”, a spus Băsescu, marți noaptea, la Predeal, unde și-a petrecut, alături de familie, Revelionul.

El își mai dorește ca în 2014 actuala majoritate ”să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru români, și nu pentru apărarea celor care încalcă legea”.

”Mi-aș mai dori tare mult ca 2014 să fie un an în care să facem un efort la nivel politic să ne redobândim credibilitatea pe care am avut-o în 2010. Loviturile date justiției, statului de drept în ultimii doi ani de actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor noștri în România. Și mi-aș dori ca în 2014 acești oameni să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru români, și nu pentru apărarea celor care încalcă legea. (…) Mi-aș dori ca românii să aibă mai multă încredere în ei, (…) pentru că România este o țară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră. Mi-aș dori, de asemenea, ca românii să înțeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte, mi-aș dori ca românii să fie mândri că au trecut, probabil, cel mai rapid peste criza din 2009-2010 — uitați-vă la alte țări cum se chinuie și acum să revină pe piețele internaționale”, a susținut Băsescu.

Șeful statului spune că își dorește ca în acest an să-și predea mandatul către un președinte care să continue procesele de modernizare a statului.

”Mi-aș dori tare mult ca 2014 să fie cu un sfârșit de an în care să-mi predau mandatul către un președinte care să continue ce n-am reușit eu să termin, procesele de modernizare a statului, adică o Constituție revizuită și modernizată, care să răspundă zilei de astăzi și următorilor 10 ani. Mi-aș dori ca un guvern să facă, stimulat de viitorul președinte, o reorganizare administrativă în folosul românilor, și nu al baronilor, și mi-aș dori tare mult ca România să se așeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6-7 în Europa, să fie a 6-a, a 7-a țară și ca putere economică, ca performanță”, a mai spus președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.