Iisus Hristos are o semnificatie puternica si diferita intre credintele avraamice, crestinii sarbatorind Nasterea Domnului, in timp ce celelalte religii sarbatoresc in alt mod si cu o alta semnificatie.

 

Rabinul Jason Miller, Imamul Ali Shamsi si Parintele James Martin au intrat intr-un dialog organizat de Huffington Post pentru a vorbi despre ceea ce inseamna Iisus pentru ei.

„Ca musulman cred ca Iisus Hristos este unul din cei mai mari prooroci ai lui Dumnezeu”, a spus Ali. In Coran, el a amintit musulmanilor care „se inchina si-L asculta pe Dumnezeu” ca trebuie sa-L urmeze daca vor sa intre in Imparatia Dumnezeului atotputernic.

Ali a mentionat ca intr-un singur punct crestinii si musulmanii nu sunt de acord: divinitatea Mantuitorului pe care o proclama crestinii, in timp ce musulmanii cred ca Iisus este unul dintre cei cinci profeti razboinici ai lui Dumnezeu.

In ceea ce priveste iudaismul, Miller a declarat ca evreii nu „cred” ca Iisus este Mesia, ci mai degraba Il vad ca un personaj istoric care „a oferit anumite invataturi intelepte”. Miller a adaugat ca evreii au un mare respect pentru „surorile si fratii nostri crestini” a caror invatatura centrala este divinitatea lui Iisus.

Parintele Martin s-a referit in finalul dialogului la traditia crestina catolica si a mentionat: „Catolicii cred ca Iisus Hristos a fost un om si este Fiul lui Dumnezeu… Pentru noi, Iisus Hristos reprezinta centrul vietii noastre”.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.