Acasă Cultura Calendar Ortodox Ce semnificatie are Iisus Hristos pentru un musulman, un evreu si un...

Ce semnificatie are Iisus Hristos pentru un musulman, un evreu si un crestin! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iisus Hristos are o semnificatie puternica si diferita intre credintele avraamice, crestinii sarbatorind Nasterea Domnului, in timp ce celelalte religii sarbatoresc in alt mod si cu o alta semnificatie.

 

Rabinul Jason Miller, Imamul Ali Shamsi si Parintele James Martin au intrat intr-un dialog organizat de Huffington Post pentru a vorbi despre ceea ce inseamna Iisus pentru ei.

„Ca musulman cred ca Iisus Hristos este unul din cei mai mari prooroci ai lui Dumnezeu”, a spus Ali. In Coran, el a amintit musulmanilor care „se inchina si-L asculta pe Dumnezeu” ca trebuie sa-L urmeze daca vor sa intre in Imparatia Dumnezeului atotputernic.

Ali a mentionat ca intr-un singur punct crestinii si musulmanii nu sunt de acord: divinitatea Mantuitorului pe care o proclama crestinii, in timp ce musulmanii cred ca Iisus este unul dintre cei cinci profeti razboinici ai lui Dumnezeu.

In ceea ce priveste iudaismul, Miller a declarat ca evreii nu „cred” ca Iisus este Mesia, ci mai degraba Il vad ca un personaj istoric care „a oferit anumite invataturi intelepte”. Miller a adaugat ca evreii au un mare respect pentru „surorile si fratii nostri crestini” a caror invatatura centrala este divinitatea lui Iisus.

Parintele Martin s-a referit in finalul dialogului la traditia crestina catolica si a mentionat: „Catolicii cred ca Iisus Hristos a fost un om si este Fiul lui Dumnezeu… Pentru noi, Iisus Hristos reprezinta centrul vietii noastre”.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede