Ardeiul iute si-a dobandit renumele de aliment terapeutic, iar studii desfasurate in SUA, Australia, Ungaria, Mexic sau Thailanda au aratat ca ardeii iuti previn multe boli cardiovasculare, vindeca boli de stomac si de intestine.

De asemenea, ardeii iuti au si puterea de a-i ajuta pe bolnavii de diabet de tip 2. Intr-un studiu publicat in „American Journal of Clinical Nutrition”, o echipa de cercetatori australieni arata ca o cantitate de 3-5 grame de ardei iute consumat in timpul mesei reduce secretia excesiva de insulina, una din fazele precursoare ale diabetului de tip 2.

Cercetatorii australieni considera ca ardeii iuti consumati in timpul mesei sunt un excelent mijloc de prevenire a diabetului de tip II. Ei recomanda consumul de ardei iute, chiar si in cantitati mici, la fiecare masa, chiar daca ea este mai putin consistenta. In acest sens, consuma zilnic, un ardei iute mic, scrie bzi.

Precautii si contraindicatii

Ardeii iuti nu se administreaza intern in caz de fisuri anale, fistule anale, hemoroizi sangeranzi, interventii chirurgicale recente pe tubul digestiv, colon iritabil. De asemenea, sunt contraindicati in timpul episoadelor febrile severe. Ardeii iuti nu se administreaza persoanelor care iau anticoagulante, pentru ca pot potenta excesiv efectul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.