Acasă Sanatate Ce se intampla in corpul tau daca bei un pahar de apa...

Ce se intampla in corpul tau daca bei un pahar de apa in plus! Rezultatele sunt uimitoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Trebuie sa bem cat mai multa apa”, este un sfat pe care il primim constant, iar nutritionistii nu il repeta in zadar. Beneficiile apei au fost confirmate inca o data de un studiu recent desfasurat la Universitatea din Illinois.

Cercetatorii au descoperit ca marind cantitatea de apa plata consumata cu un singur procent, veti reusi sa reduceti aportul caloric, cantitatea de zahar si de sodiu pe care le ingerati si nivelul colesterolului rau.

Potrivit raportului publicat in Jurnalul de Nutritie si Dietetica, cercetatorii au analizat datele referitoare la consumul de apa primite de la 18.311 persoane, inregistrate intre 2005 si 2012.

Medicul Ruopeng An a constat ca, in medie, un adult consuma 4,2 cani de apa plata in fiecare zi. Marind cu „un singur procent portia de apa plata bauta in fiecare zi”, veti reusi sa ingerati cu 8,58 mai putine calorii, cu 0,74 mai putine grame de zahar, cu 9,8 mai putine miligrame de sodiu si cu 0,88 mai putine grame de colesterol, scrie jurnalul.

Cu siguranta, la o prima vedere este foarte putin. In schimb, adaugand un pahar cu apa in plus fata de cele pe care le consumati, rezultatele vor fi chiar interesante: veti reusi sa renuntati la 205 calorii, 18 grame de zahar, 235 miligrame de sodiu si 21 de grame de colesterol.

Interesant este faptul ca rezultatele au fost similare indiferent de rasa, etnie sau mediu de provenienta, scrie news.com.au. O alta concluzie interesanta a fost ca nu toate persoanele au nevoie de cele opt pahare cu apa, asa cum s-a crezut pana acum.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos