Oamenii de stiinta americani au demonstrat ca toti cei care doresc sa piarda in greutate, in afara de monitorizarea dietei si activitate fizica, ar trebui sa acorde o atentie deosebita aportului de lichide.

Cercetarea efectuata de o echipa de la Universitatea din Illinois si publicata in Journal of Human Nutrition and Dietetics a demonstrat ca trei pahare de apa baute in plus pe zi duc la arderea a 205 calorii. Potrivit cercetatorilor, apa are o serie de efecte pozitive. Cresterea cantitatii baute zilnic cu doar 1% contribuie la limitarea consumului de zahar, grasimi si sare.

Oamenii de stiinta sustin ca, in multe cazuri, atunci cand o persoana simte o nevoie puternica de dulciuri, ii este de fapt foarte sete si pur si simplu nu a acordat atentie semnalelor transmise de corp. Ignorand nevoia de lichide, organismul „a atacat” cu un stimul mai puternic – si anume senzatia de foame. Asa ca expertii recomanda ca ori de cate ori ne confruntam cu pofte incontrolabile intre mese sau pe timp de noapte, sa bem 1-2 pahare de apa nu foarte rece, in inghitituri lente si nu sa nu mancam nimic cel putin 15 minute.

Oamenii de stiinta americani au constatat ca cei mai multi oameni beau 4 pahare de apa pe zi, ceea ce nu este de ajuns. Ei au calculat ca organismul are nevoie de cel putin sapte. Aceste trei pahare in plus sunt cele care reduc aportul zilnic de calorii.

In afara de 200 de calorii reduse, paharele de apa in plus contribuie la limitarea consumului de zahar sub 100 de grame pe zi. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații, consumul zilnic de zahar nu trebuie sa depaseasca 25-50 g, deoarece zaharul in exces prezinta riscuri pentru inima, tensiune arteriala si afecteaza functionarea buna a rinichilor.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.