Ce se intampla in corpul nostru cand suntem expusi la ura de pe internet! Raspunsul te va pune pe ganduri!

Raw Life and Style

 

Expunerea constanta la ura pe internet forteaza corpul sa intre intr-o stare de „supravietuire”, arata un studiu realizat de Media Psychology Research Center si citat de cNet.

Potrivit studiului, atacurile constante indreptate asupra cuiva dau nastere unei reactii psihologice care, la randul ei, cauzeaza o transformare la nivelul organismului. Asemenea unui atac in viata reala, ura, sub orice forma ar fi ea exprimata, determina un raspuns de tipul „lupta sau fugi”, care este de fapt un instinct de aparare.

Click pe aceeasi tema:  Pericolul mortal din farfurie! Efectul este devastator

In urma acestui raspuns corpul este inundat de cortizol, care limiteaza anumite functii cum ar fi digestia, in perioada in care acesta are nevoie de energie pentru a se proteja.

Exista un motiv pentru care organismul produce cantitati mici de cortizol si doar pentru scurt timp. Expunerea prelungita la cortizol si la ceilalti hormoni care apar in timpul raspunsurilor de tipul „lupta sau fugi”, cum ar fi adrenalina, poate duce la probleme de somn, crestere in greutate, dificultati digestive si anxietate. La urma urmei, cortizolul este menit sa perturbe functiile normale ale corpului in situatii extreme, spun cercetatorii.

Click pe aceeasi tema:  ZECE MOTIVE pentru care NICIODATA nu se vor indeplini promisiunile pe care ti le faci pentru Anul Nou cand vine vorba de SANATATEA TA!

„Deoarece corpul nostru raspunde la medii virtuale ca si cum s-ar afla in medii offline, se pot resimti acelasi tip de traume”, spune Pamela Rutledge, directoarea Media Pshychology Research Center, conform Digi24.

spre