Acasă Stirile zilei Tech Ce se intampla daca lasi smartphone-ul prea mult la incarcat? Mitul a...

Ce se intampla daca lasi smartphone-ul prea mult la incarcat? Mitul a fost demontat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultima perioada au aparut tot mai multe accidente cauzate de folosirea improprie a smartphone-urilor ceea ce a dus la aparitia unor mituri care nu sunt tocmai adevarate. Spre exemplu dormitul cu castile la urechi conectate la telefon nu poate fi periculos daca telefonul nu se supraincalzeste de la un acumulator neoriginal sau de la un set de casti cumparat la colt de strada. Si tot asa cu incarcatoarele telefoanelor care de multe ori sunt improprii tipului de telefon si acumulatorului folosit.

Cu toate ca lasarea telefonului conectat la incarcator nu va face ca acesta sa aiba combustie spontana sau bateria sa se degradeze, exista cateva lucruri care trebuie evitate pentru a nu exista cazuri precum cele mentionate mai sus, relateaza yoda.ro.

In primul rand – supraincalzirea telefonului. Pentru a nu exista niciodata vreo problema, trebuie sa te asiguri ca telefonul este capabil sa isi regleze temperatura pe cat de mult e posibil. Asta inseamna scoaterea oricarei huse pe parcursul incarcarii si lasarea telefonului pe o suprafata plata. Punerea sub o patura sau sub perna va duce la supraincalzirea lui iar acest lucru te va deranja si pe tine, dar si bateria telefonului fiind posibile accidente!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos