Dupa situatiile din Romania in care oamenii au consumat fructe si legume exotice fara sa stie cum trebuie pregatite ajungand pe patul de spital, un nou caz face inconjurul lumii. Este vorba despre o tanara din Macao, China, care a murit in timpul cinei, dupa ce a combinat doua alimente foarte des intalnite in alimentatia noastra.
Femeia lua suplimente de vitamina C si in noaptea in care a murit a mancat mai multi creveti. Potrivit studiilor efectuate de mai multi cercetatori de la Universitatea din Chicago, crevetii contin o cantitate mare de pentaoxid de arsen, potrivit girly.ro Chiar daca in mod normal crevetii nu sunt toxici, combinati cu vitamina C si-au schimbat structura chimica devenind otravitori. Asemenea cazuri de moarte au avut loc si in Romania.
Unul dintre cazurile recent mediatizate este cel al fetitei in varsta de patru ani, din Moldova, raionul Cahul, care a ajuns la spital in urma unei intoxicatii, dupa care a decedat. Se presupune ca li s-a facut rau dupa ce au consumat o salata cu castraveti si ridiche.