Acasă Stirile zilei Ce se intampla daca bagi cardul de sanatate in bancomat?

Ce se intampla daca bagi cardul de sanatate in bancomat?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Situatie fara precedent nascuta dupa distribuirea cardurilor de sanatate. Tot mai multi romani au incercat sa vada daca pot sa scoata bani cu cardul de sanatate astfel ca acesta a ramas blocat in bancomat. Acum forumurile de discutii sunt pline de intrebari jenante de tipul cum isi pot recupera cardul… de la banca ce detine bancomatul sau de la CNAS.

Orice bancomat poate retine cardul unui utilizator, care spre exemplu, a introdus PIN-ul gresit de trei ori, acesta urmand sa fie restituit ulterior la ghiseu persoanei in cauza.

Numai ca de data aceasta in bancomate se aflau cele mai noi carduri de pe piata din Romania, dar care n-au nici o legatura cu bancile, si anume…cardurile nationale de sanatate emise de CNAS.

Se asteptau sa scoata 500 de euro!

Cea mai plauzibila explicatie este insa ca oamenii care nu au fost suficient de bine informati au crezut ca acestea sunt atasate unui cont si pot retrage bani de la bancomat, sub forma unui credit. Banii ar fi variat intre 100 si 500 de euro, bani europeni, credeau posesorii cardului.

Altii au plecat urechea la zvonuri potrivit carora de pe acestea se pot achizitiona gratis medicamente de la farmacii, sau diverse obiecte de la cimercianti. O alta varianta este ca posesorii lor le-au confundat cu cel bancar, pentru ca cele doua categorii sunt asemenatoare, ambele au cip, singura diferenta fiind ca cel bancar are in plus si o banda magnetica.

sursa>cancan.ro