Sambata, 9 mai, in mai multe orase din tara va avea loc primul protest major impotriva despaduririlor abuzive, care au lasat Romania in numai cativa ani cu mai putin de jumatate din suprafata impadurita pe care o avea in 1989.

Situatia este cu atat mai grava cu cat in Romania exista jumatate din suprafata totala de padure virgina din Uniunea Europeana, iar la nivelul clasei politice exista numai complicitate cu beneficiarii despaduririlor abuzive, asa cum ne indica chiar gestul recent al presedintelui Klaus Iohannis se intoarcere catre Parlament a legii care punea capat monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

In Bucuresti avem ocazia, tocmai pentru ca are loc cel mai amplu eveniment al societatii civile de peste an, ONGFest (http://www.ongfest.ro/), sa aducem problema padurilor in agenda publica.

Va asteptam asadar la intrarea in Parcul Herastrau de la Piata Charles de Gaulle”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucuresti.

Cu o saptamana inainte de protest, aproape 4.000 de oameni isi anuntasera prezenta la evenimentul din Capitala.

Mitinguri sunt programate si la Alba-Iulia, Brasov, Cluj, Focsani, Iasi, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, dar si la Viena, Paris sau Montreal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.