Ce se intampla cu fata care a fermecat lumea cu privirea ei patrunzatoare!

„Fata afgana” cu ochi verzi patrunzatori, al carei chip aparut in 1985 pe coperta revistei National Geographic a devenit una dintre cele mai cunoscute fotografii din lume a fost arestata in Pakistan pentru falsificare de acte, au declarat miercuri surse oficiale, relateaza DPA.

Sharbat Gula, supranumita „Mona Lisa a razboiului din Afganistan” datorita fotografiei realizate de Steve McCurry, a fost arestata din locuinta ei din orasul pakistanez Peshawar (nord-vest), a declarat un reprezentant al politiei. Gula a fost acuzata ca a obtinut cetatenie pakistaneza prin falsificarea unor documente si risca pana la sapte ani de inchisoare daca se va dovedi ca este vinovata, a precizat sursa citata de Agerpres.

Click pe aceeasi tema:  Feribot cu 450 de pasageri la bord, naufragiat in largul Coreei de Sud

Un oficial al Agentiei Federale de Investigatii (FIA), un departament care se ocupa de cazuri de falsificare de documente, a confirmat arestarea femeii.

„Echipa noastra, impreuna cu politia, a descins in casa ei si a gasit atat acte de identitate afgane, cat si pakistaneze”, a declarat directorul FIA, Imran Shahid.

Familia Gula a fugit in Pakistan impreuna cu mii de familii afgane atunci cand fortele sovietice au invadat Afganistanul in 1979.

McCurry a fotografiat-o pe Sharbat Gula in decembrie 1984, pe cand fata avea 12 ani si se afla intr-o tabara de refugiati la granita dintre Afganistan si Pakistan. Fotografia ei a aparut pe coperta National Geographic in luna iunie 1985 si a fost utilizata intens pentru mediatizarea situatiei dificile a refugiatilor.

Click pe aceeasi tema:  Minune la mormantul Babei Vanga! Bulgarii cer canonizarea celebrei prezicatoare

McCurry nu i-a aflat atunci numele si in ciuda calatoriilor repetate in regiune nu a reusit sa o gasesca. in cele din urma, fotograful a gasit-o 17 ani mai tarziu, in 2002, in Peshawar.

Anul trecut, guvernul pakistanez a inceput o actiune impotriva refugiatilor afgani care ar fi folosit documente false pentru a obtine cetatenie pakistaneza. Atunci a aparut si numele lui Sharbat Gula in ancheta.

spre