Acasă Stirile zilei Stiinta Ce se ascunde in ADANCURILE de la Rosia Montana: „Nimeni nu stie...

Ce se ascunde in ADANCURILE de la Rosia Montana: „Nimeni nu stie despre asta, este INTERZIS”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Radu Cinamar vorbeste in cartea sa, Pergamentul secret, despre o camera din aur, in care exista o lumina albastra, stranie si sapte scaune uriase.

Chiar si legendele grecesti vorbesc despre acest oras subteran in care se ascundeau titanii de furia lui Zeus. De altfel, grecii antici considerau ca in subsolul Carpatilor Occidentali se afla Tartarul, lumea unde au fost inchisi titanii. Se spune ca Rosia Montana este intrarea in acest oras subteran.

In 2012 ,o echipa de cercetatori, romano-canadiana a descoperit in acest labirint subteran, o lespede, care supusa analizei s-a demonstrat ca are in compozitie granit, wolfram si pulbere de aur de 55 de karate. Acest aliaj este imposibil de realizat, in conditiile actuale ale tehnologiei. In urma discutiilor cu autoritatile, canadienii au hotarat sa nu fie data publicitatii aceasta stire.

In prezent acest oras subteran este inchis publicului. O alta echipa de cercetatori a continuat cercetarile si au descoperit ca lespedea avea 1700 tone, 12 metri lungime si 3 metri inaltime. Aurul din compozitia sa este de 150 de ori mai mare decat tot aurul extras pana atunci la Rosia Montana.

Lespedea a fost taiata in 80 de calupuri si transportata sub escorta militara la Combinatul Siderurgic Galati. Nu se stie unde au fost depozitate lingourile de aur si wolfram obtinute si nici destinatia lor.

Ciudat este faptul ca sub aceasta lespede a fost descoperit un put cu diametrul de 4 metri, in interiorul caruia cobora o scara elicoidala, ale carei trepte parca erau taiate cu laserul. Din interiorul putului emana o lumina violacee.

Deocamdata nu se stie cat dintre aceste informatie este real, si cat fictiune, insa localnicii batrani spun ca parintii si bunicii lor le-au povestit istorisiri asemanatoare despre adancurile fermecate din Rosia Montana.

Sursa: efemeride.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos