Acasă Politic Ce sanse de castig are Dreapta la Prezidentiale

Ce sanse de castig are Dreapta la Prezidentiale

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca dreapta nu da candidat unic pana in iulie la prezidentiale, nu are nicio sansa de castig, apreciaza presedintele Traian Basescu, in cadrul unui interviu preluat de Mediafax.

„Trebuie adunata orice resursa. Nu vreau sa o fac eu pe book-erul de aliante, dar, daca vreti o recomandare de consultant: daca nu fac candidat unic in iulie, nu au nicio sansa, pentru ca vedeti ca Ponta a furat deja startul campaniei”, a declarat Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca „electoratele” acestor partide sunt prea multe si nu vor reactiona la fel de rapid cum cred politicienii, astfel ca unii nu se vor duce la vot.

„Trebuie construit acel candidat care sa se bata cu Ponta din luna iulie, trebuie muncit zi de zi”, a mai afirmat Basescu. Despre o alianta PDL-PNL dupa europarlamentare, presedintele a spus: „Foarte bine, sa o faca, eu oricum dupa ce termin mandatul vreau sa asist, sa fiu consultantul acestui partid, PMP, care vrau sa ajunga la 30%”, a spus Traian Basescu.

Seful statului a revenit si asupra intalnirii pe care a avut-o cu liderul PDL, Vasile Blaga, precizand ca aceasta a avut loc pe data de 4 octombrie 2013, la ora 17.00, in biroul sau de la Palatul Cotroceni, atunci, liderul PDL refuzandu-i propunerea unei fuziuni cu PMP-ul inca neinregistrat ca partid.

De altfel, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca s-ar putea ca Vasile Blaga sa refuze o apropiere de PMP si dupa europarlamentare, iar atunci PMP isi va continua drumul lui.

Basescu a comentat si sansele lui Mihai Razvan Ungureanu si Klaus Iohannis de a deveni candidatii dreptei la prezidentiale, aratand ca oricare dintre cei doi ar avea sanse, daca se promoveaza incepand cu iulie.

In plus, Traian Basescu a spus ca ar mai fi trei, patru nume de politicieni, cu sanse la fel de mari dar nu a dorit sa faca nicio nominalizare.

Traian Basescu le-a facut si o recomandare partidelor de dreapta, si anume sa faca un studiu pe potential de crestere. „S-ar putea sa avem supriza ca unul sa aiba 24 % dar sa aiba pontential de 30% iar altul, 20% dar cu potential de 51%”, a spus Basescu.

El a explicat ca a trait o astfel de experinta in 2003, cand un astfel de studiu, care se afla inca in Modrogan a aratat ca e singurul cu pontential de crestere sa il bata pe Adrian Nastase. „Nu am crezut, dar conjunctura a facut sa ajung candidat si s-a confirmat”, a adaugat Traian Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos