Studentii se pregatesc deja pentru sesiunea de examene, iar orice ajutor este binevenit. Superstitiile se practica frecvent si in perioada examenelor, deoarece unii spun ca ritualurile implinite cu acest prilej chiar functioneaza.

Persoanele superstitioase cred in puterea magica a unor obiceiuri pe care le implinesc in timpul examenelor, deoarece acestea tin sub control energiile negative din jurul lor si alunga ghinionul.

Talismanele norocoase

Cele mai norocoase talismane, pe care trebuie sa le purtam asupra noastra in ziua examenului, sporesc increderea in succesul nostru. Trifoiul cu patru foi ocupa un loc fruntas in lista amuletelor ce combat ghinionul. La concurenta cu norocosul trifoi sunt Amuletele- zodii. Fie ca sunt fabricate din argint sau din jad, aceste amulete sunt considerate simbolul norocului ”suprem” si se poarta in buzunar sau la reverul gulerului. In timpul examenului trebuie sa mangaiem talismanul si sa invocam in gand puterea lui miraculoasa pentru a avea parte de subiecte cunoscute, noteaza click.

Cercetatorii europeni care studiaza impactul superstitiilor considera ca in lumea magica a acestor ritualuri se aliniaza o intreaga menajerie: Daca in ziua examenului intalnesti o pisica neagra care-ti taie calea trebuie sa faci trei pasi inapoi pentru a anula puterea ghinionului. In privinta paianjenului, acesta aduce ghinion daca examenul este programat lunea dimineata si studentul il vede la usa casei sau pe holul facultatii. In acest caz, paianjenul trebuie omorat.

Cand cucuveaua canta in apropierea casei tale, in ajunul examenului, inseamna ca trebuie sa te feresti de ghinion : sa mergi cu prudenta in drum spre examen, iar in sala de examen sa te concentrezi cu calm la subiecte si sa eviti orice provocare.

In momente importate din viata, asa cum sunt examenele, superstitiosii obisnuiesc sa imbrace un obiect vestimentar pe dos. Acest ritual a dat rezultatele asteptate si cine l-a implinit a trecut examenulcu bine. De aceea, se obisnuieste ca, studentele sa imbrace lenjeria de corp pe dos. In acest fel, sustin superstitiosii, orice ghinion fuge din calea persoanei care respecta ritual superstitiei.

Se spune ca superstitia de a te aseza in aceeasi banca in care ai stat cand ai obtinut doar note mari functioneaza foarte bine. O supertitie mostenita din tata-n fiu sustine ca in noaptea din ajunul examenului este bine sa asezi sub perna cursurile si notitele materiei la care vei sustine examen in ziua urmatoare. Pe parcursul noptii, materia acumulata se pastreaza proaspata in memorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.