Acasă Stirile zilei Stiinta Ce PERSONALITATE ai in functie de ZIUA TA DE NASTERE! Cum iti...

Ce PERSONALITATE ai in functie de ZIUA TA DE NASTERE! Cum iti este influentat COMPORTAMENTUL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astrologii spun ca ziua de nastere a unei persoane influenteaza direct persoalitatea acesteia, fiind descoperita recent o stransa legatura intre comportament si data nasterii.

Cercetatorii de la Universitatea Semmelwis din Budapesta au facut un studiu in cazul a 366 de studenti maghiari, descoperind ca cei care s-au nascut vara sunt mai predispusi schimbarilor de dispozitie cand devin adulti. Cei nascuti iarna sunt mai putin predispusi sa dezvolte un comportamnt irascibil. Oamenii nascuti primavara au mari sanse sa aiba un comportament foarte optimist, in tip ce aceia care s-au nascut toamna sunt mai putin predispusi la depresie, noteaza huffingtonpost.com.

“Studiile biochimice au demonstrat ca anotimpul nasterii influenteaza anumiti neurotransmitatori, cum sunt dopamina si serotonina, acest lucru putand fi remarcat chiar si la varsta adulta”, potrivit conducatorului studiului, asistentul universitar Xenia Godna. Anotimpul nasterii poate avea un efect pe termen lung, releva studiul.

Acesti neurotransmitatori au rol in reglarea unor procese cognitive cum ar fi emotia si stimularea, influentand dispozitia, astfel ca cercetatorii considera ca in acest fel pot fi influentate anumite tipuri de comportament.

Studiul nu a urmarit participantii pentru o perioada mai lunga de timp, astfel ca este nevoie de mai mute studii pentru a determina exact cat de puternica este legatura intre tipul de comportament si ziua de nastere.

“Deocamdata nu putem spune nimic despre mecanismele implicate. Incercam sa aflam daca exista markeri genetici care au legatura cu anotimpul nasterii si schimbarile de comportament”, explica Gonda.

Desigur, anumiti factori timpurii care sunt legati de anotimp, cum ar fi hrana specifica sezonului, activitatea fizica depusa de mama, temperatura si agentii de mediu, pot influenta, mai tarziu, comportamentul.

“Numarul de 400 de subiecti reprezinta un esantion mic, astfel ca aceste legaturi pot fi doar o intamplare”, sustine conferentiarul Sreeram Ramagopalan, neurolog la Universitatea Oxford. Ramagopalan nu a fost implicat in acest studiu, dar a efectuat cercetari asupra efectului pe care il are anotimpul nasterii asupra tulburarilor mintale. “In orice caz, pentru anumite tulburari (cum ar fi schizofrenia) a fost identificata o legatura convingatoare cu anotimpul nasterii. Aceasta poate fi explicata de o afectiune acuta suferita de mama, sau de nivelul scazut de vitamina D, cunoscandu-se faptul ca acestea prezinta variatii sezoniere”, arata conferentiarul.

“Anotimpul, prin factorii de mediu, are impact asupra sarcinii si a perioadei post natale. Aceste perioade sunt foarte importante in dezvoltarea sistemului nervos central”, explica Xenia Gonda.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCele noua semne care iti pot arata daca esti un suflet ales!
Articolul următorIncepe cea de-a treia CONFLAGRATIE MONDIALA! Se va intampla la granita cu ROMANIA: „Aceasta TARA nu va mai EXISTA”!